Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

o.w.h.h.r.m.

τα μπλουζάκια του άγι είναι βλάσφημα, είναι "αιρετικά", έχουν θρησκευτικά και μυστικιστικά στοιχεία, έχουν ποπ, έχουν γιαπωνέζικα άνιμε και σεξ, έχουν κρυμμένα μηνύματα που χρειάζεσαι πολλές προσπάθειες για να τα αποκρυπτογραφήσεις. βγαίνουν σε μαύρο και άσπρο και σε περιορισμένο αριθμό από το κάθε σχέδιο. 
τα αρχικά o.w.h.h.r.m. τι σημαίνουν;
αυτό είναι ένα μυστικό που δεν το γνωρίζει κανείς εκτός από μένα και είναι η βαθιά μυστικιστική ρίζα αυτού που κάνω. θα σας πω μόνο ότι μέσα στα σχέδια υπάρχει πάντα αυτός ο κωδικός, αλλά και παντού γύρω και μέσα μας.

από πού εμπνέεσαι τα σχέδια των t-shirts;
από τα πάντα. τόσο από το φως όσο και από το σκοτάδι και περισσότερο από την συνένωσή και τη συνύπαρξή τους.

σχεδιαστικά, ποιες είναι οι επιρροές σου;
είναι καθαρά θρησκευτικές και φιλοσοφικές, μυστικιστικές κατά κάποιο τρόπο. αναμειγνύω το θρησκευτικό στοιχείο με το ποπ στοιχείο της τέχνης και έτσι γεννιέται το στοιχείο o.w.h.h.r.m. αν θελήσει κάποιος να τα χωρίσει σε κατηγορίες, υπάρχουν δύο ειδών σχέδια: υπάρχει η θρησκευτική εικονογραφία και οι μπλούζες με το πιο pop culture στοιχείο. γιατί αν το καλοσκεφτείς, δύο είναι οι βασικές πηγές επιρροής στην κοινωνία: η θρησκεία και τα media.
ποιες έννοιες κρύβονται στις μπλούζες σου;
η σκέψη, το ανοιχτό μυαλό, η αγάπη, οι απολαύσεις, οι ηδονές και κάποια άλλα πράγματα που δεν είναι ίσως για όλους.

όπως;
είναι πράγματα που με ενδιαφέρει ο κόσμος να κοιτάξει στο μπλουζάκι για να τα ανακαλύψει και, αν δεν το πετύχει, ακόμα και να τα επιννοήσει. από τις αγαπημένες μου φάσεις με πελάτες -που δεν μου αρέσει να τους αποκαλώ έτσι, ουσιαστικά είναι «συνένοχοι», «χρήστες» ή και «πιστοί» του o.w.h.h.r.m. - είναι όταν μου στέλνουν ένα μήνυμα και να μου λένε «ρε, καθόμουν και κοιτούσα την μπλούζα και είδα και αυτό και εκείνο». μου αρέσει να αντιλαμβάνονται τα σχέδια σαν ένα μικρό ποίημα ή ένα γρίφο.
[περισσότερα στο ουγκ! που κυκλοφορεί σύντομα].


Δεν υπάρχουν σχόλια: