Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

melter #1, απόψε στην αθήνα

~αν και τα κλισέ τύπου «το πιο ακατέργαστο, καλά κρυμμένο, διαμάντι του αμερικανικού underground» και «αν είναι να δεις κάτι live αυτή την στιγμή, δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από τον sewn leather» [αυτός στην κάτω φωτο] δεν μπορούν να αποφευχθούν, είναι απίστευτα δύσκολο να περιγράψεις την εμπειρία sewn leather. αρκεί ένα youtube search για να χριστείς θεατής σε έναν καινούριο, διαφορετικό και παράξενο κόσμο. πόσο μάλλον, συμμέτοχος! κάπου μεταξύ των πιο upbeat στιγμών των wolf eyes, του ηλεκτρονικού μηδενισμού των whitehouse, της διαβολικότητας της prodigy ρυθμολογίας και με μία μοναδική σαρκαστική υιοθέτηση της diy hip hop κουλτούρας, ο griifyn pyn επανεφευρίσκει το punk του 21ου αιώνα, περισσότερο post-apocalyptic από ποτέ!
~γεννημένος στην τρανσυλβάνια (αλήθεια), ο dracula lewis [πάνω φωτο] ζει τα τελευταία χρόνια στο μιλάνο, όπου εκτός από μουσική, ασχολείται με την τέχνη, το στήσιμο αυτοσχέδιων "παράνομων" clubs και την δισκογραφική του εταιρεία, την hundebiss records. η μουσική του συνεχίζει την παράδοση των giallo soundtracks και της πρώιμης electronica δοσμένη μέσα από deep listening, lo-fi επιθετικότητα και αυστηρό φιλτράρισμα των απομειναριών της hip κουλτούρας.


~μαζί τους ο jaws [σαν πιο μινιμαλιστική, άδεια και γυμνή διασκευή της mad max ψυχεδέλειας του sun araw, o jaws από το los angeles κουνάει νωχελικά το κορμί του παίζοντας με σύνθια, φώτα, μαχαίρια και μας βυθίζει σε μια εσωτερικά διονυσιακή μυσταγωγία...] και ο turbo teeth, το solo project του γιώργου αξιώτη (balinese beast, holefold, bruised lee). αναλογικά drum machines, μικρόφωνα επαφής, junk electronics δημιουργούν ένα κολλάζ ήχων που χορέυουν ξέφρενα πάνω στα υπνωτικά, βιομηχανικά beats...

~απόψε, τετάρτη, 12 ιουνίου στο death disco, ωγύγου 16 και λεπενιώτου στο ψυρρή. με 12 ευρώ [προπώληση στο vilyn microstore, 10 ευρώ].
Δεν υπάρχουν σχόλια: