Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

athens exotica

~Τρίτη βράδυ στο Σύνταγμα, λίγο μετά τις 11, κόσμος  πάει κι έρχεται, ένα σωρό ντόπιοι και τουρίστες και η πλατεία είναι μέσα στα μαύρα σκοτάδια. Δεν ξέρω από πότε ισχύει αυτό το full season, αλλά λογικά πρέπει να έχει ξεκινήσει, γιατί αν κυκλοφορήσεις στο κέντρο τα πρωινά πετυχαίνεις πιο πολλούς τουρίστες από ντόπιους. Και στην κεντρική πλατεία της πόλης, κάτω απ’ το πάρλιαμεντ, εικόνα εγκατάλειψης και μιζέριας: όλα τα φώτα ήταν σβηστά.
~Τετάρτη πρωί στην πλατεία Κουμουνδούρου, περιμένω ένα ξένο συνεργείο για γύρισμα [κάνουν ένα ντοκιμαντέρ για το κέντρο] και ψάχνω να βρω ένα παγκάκι για να καθίσω . Επί ματαίω, τα παγκάκια έχουν εξαφανιστεί [είχα την εντύπωση ότι παλιότερα υπήρχαν, αλλά δεν είμαι και σίγουρος] και έχει μετατραπεί στην πιο άχρηστη πλατεία της Αθήνας. Πλατεία με πράσινο, όμορφη, αλλά τι να το κάνεις; Τουλάχιστον στην Ομόνοια μπορείς να καθίσεις να ξεκουραστείς.
~Πέμπτη μεσημέρι στην Σαλαμίνος, τον δρόμο με το πιο πολύ κατούρημα στο κέντρο [μόλις στρίψεις δεξιά από την Πειραιώς, απέναντι από το bios] επειδή οι ταξιτζήδες τον χρησιμοποιούν για τουαλέτα. Με 30 βαθμούς η μπόχα είναι ανυπόφορη. Μία φορά κάποιος την έβγαλε και κατούρησε δίπλα μας χωρίς να τον ενδιαφέρει αν τον έβλεπαν οι φύλακες του αρχαιολογικού και αν ήμασταν εκεί δέκα άτομα. [Οι φύλακες τον έβλεπαν να κατουράει φόρα παρτίδα και δεν έβγαλαν άχνα].
~Ένα πολύ ωραίο 7ιντσο των θεσσαλονικιών Alien Mustangs, ομώνυμο, μπορείς να ακούσεις εδώ [πλευρά α] κι εδώ [πλευρά β]. Παίζουν το επόμενο Σάββατο, 8 Ιουνίου στο frown στο Μοναστηράκι μαζί με τους Victory Collapse.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: