Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

s.c.u.m.

μένω σε αυτή την πολυκατοικία της καλλιδρομίου τουλάχιστον 7 χρόνια και μόλις χθες πρόσεξα ότι απέναντι ακριβώς από το μπαλκόνι του καθιστικού υπάρχουν δύο μαρμάρινοι έρωτες [που έχουν μία πρόστυχη έκφραση και περισσότερο μοιάζουν με διαβολάκια -δες τη φωτο κάτω]. δεν τους πρόσεξα καν εγώ, τους πρόσεξε ο jazra που ήρθε επίσκεψη να μου φέρει το βιβλίο της valerie solanas μεταφρασμένο στα ελληνικά [ως «κατακάθι: μανιφέστο για την εξάλειψη των ανδρών»], το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις τοποβόρος. και δεν πρόσεξε απλά τους έρωτες-διαβολάκια, αλλά ότι τον ένα τον είχε πιάσει η άνοιξη -είχε καύλες και φορούσε και προφυλακτικό!
μετά άνοιξα το βιβλίο και διάβασα αυτά:
«το αρσενικό είναι εντελώς εγωκεντρικό, παγιδευμένο στον εαυτό του, ανίκανο να συμπονέσει ή να ταυτιστεί με άλλους, ανίκανο για αγάπη, φιλία, στοργή ή τρυφερότητα. είναι μια πλήρως απομονωμένη μονάδα, ανίκανη να δημιουργήσει αρμονικές σχέσεις. οι αντιδράσεις του είναι πέρα για πέρα σπλαγχνικές, όχι εγκεφαλικές, η ευφυΐα του είναι απλώς εργαλείο στην υπηρεσία των ορέξεων και των αναγκών του, είναι ανίκανο για εγκεφαλικό πάθος, εγκεφαλική διάδραση, δεν μπορεί να ταυτιστεί με τίποτα πέρα από τις δικές του σωματικές αισθήσεις. είναι ένα ημιθανές εξάμβλωμα, απαθές και ανίκανο να δώσει ή να πάρει απόλαυση ή χαρά, επομένως είναι, στην καλύτερη, μία απόλυτα βαρετή, ακίνδυνη, άμορφη μάζα, αφού μόνο όσοι είναι ικανοί να βυθιστούν μέσα στους άλλους μπορεί να είναι γοητευτικοί. είναι παγιδευμένος σε μία ζώνη λυκόφωτος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων, και είναι πολύ χειρότερος απ’ τους πιθήκους γιατί, σε αντιδιαστολή με τους πιθήκους, διαθέτει μεγάλο εύρος αρνητικών συναισθημάτων –μίσος, ζήλια, περιφρόνηση, αηδία, ενοχές, ντροπή, αμφιβολία- και πάνω απ’ όλα έχει επίγνωση του τι είναι και τι δεν είναι.

παρότι εντελώς σωματικό, το αρσενικό είναι ακατάλληλο ακόμα και για τις υπηρεσίες του επιβήτορα. ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι κάποιες μηχανικές επιδόσεις, που λίγοι άντρες έχουν, είναι, κατά πρώτον, ανίκανος να κάνει σεξ με ζέση και πόθο, αντιθέτως κατατρώγεται από ενοχές, ντροπή, φόβο και ανασφάλεια, αισθήματα βαθιά ριζωμένα στην ανδρική φύση, τα οποία ακόμα και η πλέον πεφωτισμένη εκπαίδευση μπορεί μονάχα να μετριάσει. κατά δεύτερον, η σωματική ευχαρίστηση που παίρνει είναι ανάξια λόγου και τρίτον, δεν επικοινωνεί με τη σύντροφό του, αλλά εκστασιάζεται με όσα αυτός κάνει, με την πρώτης τάξεως παράσταση που δίνει, το πόσο καλά χειρίζεται τα υδραυλικά. όταν αποκαλείς έναν άντρα ζώο, τον κολακεύεις. είναι μηχανή, ένας δονητής που περπατά. συχνά λένε ότι οι άντρες χρησιμοποιούν τις γυναίκες. για τι πράγμα τις χρησιμοποιούν; σίγουρα όχι για ευχαρίστηση.
ενώ το αρσενικό κατατρώγεται από ενοχές, ντροπή, φόβους και ανασφάλειες και ίσα που κατακτά μία μετά βίας αντιληπτή σωματική αίσθηση, έχει εμμονή με το γαμήσι –θα κολυμπούσε σε μία θάλασσα από μύξες, θα βουτούσε με ορθάνοιχτα ρουθούνια σε χιλιόμετρα εμετού, αν πίστευε πως στην άλλη άκρη περιμένει κάποιο πρόθυμο μουνί. θα γαμούσε μια γυναίκα που τον αηδιάζει, μία οποιαδήποτε ξεδοντιάρα παλιόγρια, και επί πλέον θα πλήρωνε, για να έχει μία τέτοια ευκαιρία. γιατί; η εκτόνωση της σωματικής του έντασης δεν αποτελεί απάντηση, για κάτι τέτοιο αρκεί ο αυνανισμός. απάντηση δεν είναι ούτε η ικανοποίηση του εγώ, δεν εξηγεί το να γαμάς πτώματα ή μωρά.
απόλυτα εγωκεντρικό, ανίκανο να δημιουργήσει σχέσεις, να συμπάσχει και να ταυτιστεί με άλλους ανθρώπους, ξέχειλο από μία αχανή, διεισδυτική και διάχυτη σεξουαλικότητα, το αρσενικό είναι σωματικά παθητικό. σιχαίνεται αυτή του την παθητικότητα, έτσι την προβάλλει πάνω στις γυναίκες, ορίζει το κατασκεύασμα-εαυτό του ως ενεργητικό κι έπειτα ξεκινά να αποδείξει πως είναι άντρας. το βασικό του μέσο για να αποδείξει κάτι τέτοιο είναι να γαμάει (μεγάλο αρσενικό με μεγάλο πούτσο ξεσκίζει έναν κόμματο). μιας και προσπαθεί να αποδείξει κάτι που είναι λάθος, θα πρέπει να το «αποδείξει» ξανά και ξανά. το γαμήσι γίνεται τότε μία απελπισμένη καταναγκαστική προσπάθεια να αποδείξει ότι δεν είναι παθητικός, πως δεν είναι γυναίκα –μόνο που όντως είναι παθητικός και όντως θέλει να είναι γυναίκα».
πιο εκνευριστικό δεν γίνεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: