![]() |
6 το πρωί. πρώτα άκουσα
αυτό που κάποιος ανέβασε στο facebook και μετά άκουσα όλα τα κομμάτια που έχει ανεβάσει στο soundcloud. και δεν μπορούσε να υπάρξει καλύτερο ξημέρωμα.
τον λατρεύω τον yosebu. καλημέρα.
κι άλλο παγωτό. από το kinfolk, άλλο ένα γαστρονομικό περιοδικό που είναι σαν οδηγός τέχνης. λεμόνι, με σιρόπι λεμονιού και χοντρό θαλασσινό αλάτι.
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι και δύο
κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού [περίπου ο χυμός από 3 λεμόνια]
3 κουταλιές σούπας
λευκή τεκίλα
2 κουταλιές σούπας
crème fraiche
1 ½ φλιτζάνι κρέμα
γάλακτος
για το σιρόπι: ξύσμα από 6 λεμόνια
1 ¼ φλυτζάνια χυμό
λεμονιού [το χυμό από 6 περίπου λεμόνια]
½ φλιτζάνι και δύο
κουταλιές σούπας νερό
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
χοντρό θαλασσινό αλάτι
ανακατεύουμε τη ζάχαρη,
το χυμό λεμονιού και την τεκίλα σε ένα μπολ μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. χτυπάμε
το μίγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την crème fraiche σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει. το
βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 3 ώρες.
για το σιρόπι:
ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και τα βάζουμε
να βράσουν σε μέτρια με δυνατή φωτιά. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και
χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζοντας για 3 ακόμα λεπτά. αφήνουμε να κρυώσει στο
ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
|
Δευτέρα 8 Απριλίου 2013
παγωτό λεμόνι
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου