Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

berberian sound studio

fact. το berberian sound studio είναι μία από τις καλύτερες ταινίες που βγήκαν φέτος στις αίθουσες. είναι και από τις καλύτερες αγγλικές ταινίες των τελευταίων χρόνων: ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται το 1976, με έναν άγγλο τεχνικό ήχου από το dorking ο οποίος αναλαμβάνει μια δουλειά στην ιταλία και βυθίζεται στον κόσμο των ταινιών τρόμου. το berberian sound studio που γύρισε ο peter strickland [του katalin varga], ακόμα κι αν δεν ήταν μία εξαιρετική ταινία, αξίζει ιδιαίτερης προσοχής επειδή την έχει φτιάξει ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. ταλαντούχος και με πολύ δημιουργικό παρελθόν ως μουσικός στους πειραματικούς sonic catering band και bohman brothers. μάλιστα, πριν από μερικά, χρόνια έχουν κυκλοφορήσει δουλειά τους στην absurd του νικόλα μαλεβίτση [μπορεί και να υπάρχει ακόμα κάποιο αντίτυπο στο vinyl microstore]. ο peter strickland είναι μισός έλληνας [από τη μάνα του] και όταν διαβάσεις τη συνέντευξή του στην guardian θα καταλάβεις γιατί αξίζει να ασχοληθείς μαζί του.
τη μουσική της ταινίας την έχουν γράψει οι
broadcast, η trish είχε προλάβει να γράψει αρκετά μουσικά θέματα πριν χαθεί από πνευμονία και ο james cargill την ολοκλήρωσε, ένας ακόμα λόγος για να δεις την ταινία.

εδώ ο james μιλάει για την διαδικασία δημιουργίας της μουσικής, στην οποία συνεργάζονται επίσης ο julian house [aka the focus group], ο πρώην κιμπορντίστας των broadcast o roj stevens, o steven stapleton των nurse with wound, ο clive graham των morphogenesis και ο dan hayhurst των sculpture. πιο τοπ δεν γίνεται. το σάουντρακ θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, μαζί με το dvd/blu-ray της ταινίας. 
το berberian sound studio βγήκε στις αγγλικές αίθουσες τον αύγουστο. δεν έχω ιδέα αν θα έχει διανομή στις ελληνικές.
εδώ ο james φτιάχνει ένα εκπληκτικό μιξτέιπ με μουσική από ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: