Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

τούρμπο wc

η γιαπωνέζικη πρεσβεία στην αθήνα εκτός από ευγενικούς υπαλλήλους έχει μια ισόγεια βιβλιοθήκη όπου μπορείς να βρεις αρκετό υλικό για την ιαπωνία, από tips για ταξίδια [στα ελληνικά] μέχρι μάνγκα [στα γιαπωνέζικα] και βιβλία μαγειρικής [στα αγγλικά]. αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό όμως είναι οι τουαλέτες. οι γυναικείες δεν ξέρω πώς είναι, οι αντρικές πάντως [που βρομίζουν πιο εύκολα και σχεδόν παντού σε δημόσιο χώρο σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις] είναι τόσο καθαρές που λυπάσαι να τις κατουρήσεις. τις επισκέφτηκα δύο φορές, μόνο και μόνο για να πατήσω όλα τα κουμπιά της λεκάνης, γιατί μιλάμε για πολύ χάιτεκ πράγμα, γιαπωνέζικο, που σε κάνει να αισθάνεσαι τριτοκοσμικός [εμείς εδώ ακόμα παλεύουμε με χαρτιά υγείας και χαρτομάντιλα]. η αλήθεια είναι ότι δεν την δοκίμασα ακριβώς για να δω τι σου κάνει όταν καθίσεις πάνω της, αλλά το ότι πετάει νερό και σε ψεκάζει μόλις κάνεις την ανάγκη σου, φαντάζομαι ότι είναι δείγμα πολιτισμού. πατάς ένα κουμπί και σου κάνει μπιντέ, πατάς το άλλο και ανοίγει ένα σπρέι, πατάς το τρίτο και σε στεγνώνει, μιλάμε για πολιτισμικό σοκ. μπορείς να ρυθμίσεις και την πίεση του νερού [φαντάζομαι για μασάζ στις αιμορροΐδες] ενώ αν σε πιάσει πανικός από το πολύ νερό πατάς το στοπ και σώνεσαι.
η ιστορία της γιαπωνέζικης λεκάνης-μπιντέ [και ένα σωρό άλλων λεκανών] υπάρχει σε αυτή την διατριβή του χέλμετ που είναι απολαυστική.

 

για να επισκεφτείς τη βιβλιοθήκη [και τις τουαλέτες] χρειάζεται οπωσδήποτε ταυτότητα ή διαβατήριο. στον λόγο επίσκεψης γράψε ''βιβλιοθήκη''. είναι ανοιχτά καθημερινές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4.30. ιαπωνική πρεσβεία, εθνικής αντιστάσεως 46, χαλάνδρι.Δεν υπάρχουν σχόλια: