Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

ότογκραμ

ενώ οι αναφορές και οι αναλύσεις του φαινομένου instagram απλώνονται σαν τσουνάμι [το new york το ονομάζει «the allure of instagram storm porn»], οι κινέζοι φασιονίστας έφτιαξαν έναν νέο όρο που περιγράφει τους νέο-ινστα-νάρκισσους: zìpāi, «αυτόν δηλαδή που φωτογραφίζει τον εαυτό του και ποστάρει τις φωτο». φυσικά δεν είναι απαραίτητο να αυτοθαυμάζεσαι για να είσαι zìpāi, τα αυτοπορτρέτα όμως και οι μακρινές φωτογραφίες τοπίων [παραλίες, ουρανοί, εξοχές, κτίρια και οι συνδυασμοί τους] έχουν τις πιο πολλές πιθανότητες να επιλεγούν από τα instagram/webstagram για φωτογραφίες της ημέρας και να αποκτήσεις πενταψήφιο αριθμό από followers. ακολουθούν οι φωτογραφίες ζώων [γάτες και σκυλιά].
αν, πάντως, θέλεις σώνει και καλά να γίνεις δημοφιλής στο
instagram, υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες συνταγές εγγυημένης επιτυχίας:
~αν είσαι άντρας, άφησε μούσι. | όσο πιο μεγάλο και απεριποίητο, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις για
like.
~φόρα μαγιό τύπου σπίντο [ρούφα την μπάκα, σφίξε κοιλιακούς] και βγάλε όσο πιο πολλές φωτογραφίες μπορείς ό,τι φουσκώνει, κατά προτίμηση από πάνω προς τα κάτω, να φαίνονται και τα πόδια. [αν δεν φουσκώνει πολύ, τρίψ’ το λίγο ή, στην ανάγκη, βάλε χαρτί].
~βγάλε την μπλούζα, ξάπλωσε ηδυπαθώς [αν δεν ξέρεις τι σημαίνει δεν πειράζει, ξάπλωσε απλά, φτάνει] και βγάλε φωτογραφίες τη φάτσα σου, κοντινή ή μακρινή. ανέβασε όλες τις φωτογραφίες του session. | να το κάνεις τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, κάθε μέρα.
~κάνε
follow και like σε κάθε μουσάτο που εμφανίζεται στο timeline. | μόλις τσεκάρουν και δουν τις τρίχες, ανταποδίδουν αμέσως.


~αν είσαι γυναίκα βγάλε φωτο τα πόδια σου [απ’ τον μηρό και κάτω], τα βυζιά, τη φάτσα σου με duck face. αν έχεις τατού, φωτογράφισ’ τα όλα και με κάθε λεπτομέρεια. αν δεν έχεις, κάνε. 
~μάζεψε φίλες σου και βγάλτε ομαδικές φωτο με μπικίνι. χουφτώστε η μία την άλλη για ακόμα περισσότερα
like.
~αν δεν έχεις δικό σου, φωτογράφησε ό,τι σκυλί και γατί πετύχεις στο δρόμο, σε σπίτια γνωστών, οπουδήποτε. | αν του βάλεις και ένα ηλίθιο αξεσουάρ, θα βαρεθείς να μετράς like
~βγάλε άπειρες φωτογραφίες [με αυτή τη σειρά] από θάλασσα, ουρανό, σύννεφα, κτίρια από μακριά [να φαίνονται το πολύ μέγεθος σπιρτόκουτου]. | Εκμεταλλεύσου τον ευρυγώνιο φακό των κινητών και χρησιμοποίησε ένα «χοντρόκοκκο» φίλτρο, τύπου
valencia.
~φωτογράφισε [από ύψος] τα πιάτα από όλα τα γεύματα που τρως την ημέρα. | όσο περισσότερα πιάτα και όσο πιο μικρά, τόσο πιο πολλά τα
like.
~βγάλε κοντινές φωτο από λουλούδια. κατά προτίμηση με φόντο ουρανό. [όχι πολλές, δεν φτιάχνεις φυτολόγιο].
~ακολούθησε γιαπωνέζους και τον τζέιμι όλιβερ. | ακόμα κι αν δεν σε κάνουν δημοφιλή, ανεβάζουν ωραίες φωτο.

ένα πολύ όμορφο χατζιδακικό θέμα απ' το άνιμε nazo no kanojo x.Δεν υπάρχουν σχόλια: