Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

σκορδάδικο και προξενείο

ο βαγγέλης έχει το τελευταίο σκορδάδικο στο κέντρο της αθήνας, στην οδό επίκουρου. οι γονείς του, ο κυρ-γιώργος κι η κυρία κούλα άνοιξαν το μαγαζί στην αρχή στην ευριπίδου και αργότερα άλλαξαν στενό. κάποτε υπήρχαν δώδεκα σκορδάδικα στη γειτονιά και μόνο το δικό τους πούλαγε 15000 [δεκαπέντε χιλιάδες!] σκόρδα την ημέρα. σήμερα η περιοχή είναι εντελώς διαφορετική και οι πελάτες ελάχιστοι. την ώρα της επίσκεψης κάποια κυρία πλησιάζει και αναζητεί τον κυρ-γιώργο κι ο βαγγέλης τής λέει σχεδόν ψυχρά "πέθανε!"
εκείνη μένει έκπληκτη και ψελίζει "μα πριν από δύο μήνες που πέρασα ήταν μια χαρά!". τής εξηγεί ότι πέθανε πριν από 50 μέρες, εκείνη παίρνει μια πλεξούδα σκόρδα θράκης και φεύγει σιωπηλή.
ο βαγγέλης έχει μεγάλη ιστορία κι έναν γιο μισό ολλανδό που τώρα είναι 21 χρονών και σπουδάζει στο λονδίνο. είναι και μοντέλο. κι ο βαγγέλης ήταν μοντέλο στα νιάτα του και ηθοποιός, μάλιστα είχε παίξει στις ταινίες του gregory markopoulos [!], σπούδασε παντομίμα στο άμστερνταμ και δούλεψε για χρόνια στο παρίσι. το '95 αγόρασε το dada και παλεύει με λογαριασμούς. δεν λέει πολλά για τον εαυτό του, προτιμάει να μας πει την ιστορία μιας φωτογραφίας που είναι κρεμασμένη στον τοίχο, για την ρέγγα που είχε ο πατέρας του 17 ολόκληρα χρόνια, παρόλο που οι γιατροί δεν της έδιναν καμία πιθανότητα επιβίωσης.
όλο το στόρι της και το στόρι του βαγγέλη υπάρχουν εδώ.

 


ο κυρ-γιώργος και η ρέγγα.


η μπέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: