Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

τόνι σοπράνο

κρίση-ξεκρίση, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν πολλά λεφτά, που παρόλο που οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί παραμένουν υψηλόμισθοι και μπορούν και κάνουν σχέδια για ακριβές διακοπές, συνεχίζουν να αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, να γεμίζουν τα [πανάκριβα] εστιατόρια που μαγειρεύουν σεφ-σταρ και να αγοράζουν τσάντες-χαρτοφύλακες των 800 ευρώ. συνήθως είναι αυτοί που κλαίγονται περισσότερο αν τους πετύχεις σε κάποια παρέα και ανάμεσα στα κουτσομπολιά για κερατωμένους φίλους τους ή λαμόγια συναδέλφους τους -για τους οποίους έχουν να πουν μόνο τα χειρότερα- και ''καλλιτεχνικές'' συζητήσεις [για καλλιτέχνες του κώλου], σπέρνουν σενάρια καταστροφής.
ο ένας που ξέρω άρχισε να ωρύεται όταν ο μισθός του έγινε πέντε χιλιάρικα από εξήμισι που έπαιρνε μέχρι τώρα και να χτυπιέται επειδή δεν θα του έφταναν να βγάλει το μήνα [!], ο άλλος που έπαιρνε πολύ περισσότερα στην τηλεόραση μού δήλωσε περίλυπος ότι με δυόμισι χιλιάρικα που έχει καταντήσει να παίρνει [!] σκέφτεται να φύγει για αμερική επειδή δεν αντέχει να κάνει δυο δουλειές για να ζήσει [στην άλλη δεν ξέρω πόσα παίρνει]. τα ακούς και σκέφτεσαι ότι θα 'θελες να γίνεις για λίγο κτήνος σαν τον τόνι σοπράνο και να αρχίσεις να καθαρίζεις αβέρτα όσους γκρινιάζουν χωρίς λόγο. το χειρότερο απ' όλα είναι να βλέπεις ότι η φτώχια έχει χτυπήσει ήδη ανθρώπους άξιους, δημιουργικούς και με προσόντα που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το νοίκι, ενώ οι άχρηστοι που η διαπλοκή τους έχει φτάσει μέχρι το κωλάνερο έβγαζαν έναν σκασμό λεφτά -κι εξακολουθούν να βγάζουν.
και οι δύο παραπάνω είναι δημοσιογράφοι, και οι δύο ασχολούνται με τη δυστυχία των νεόπτωχων ελλήνων και μιλούν για ''εξάντληση του ελληνικού λαού από τα μέτρα λιτότητας''. τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα. ο ένας είναι πια και αφεντικό.     

οι φωτογραφίες είναι από εδώ, φτηνό μεξικάνικο φαγητό του δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: