Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

daddy lolo

~το πρώτο ποστ του μήνα θα μπορούσε να έχει τίτλο «η αναζήτηση της τέλειας τουλούμπας» -και όταν ψάχνεις, συνήθως βρίσκεις, οπότε την πετύχαμε σε ένα υπόγειο εργαστήριο κάπου στον γέρακα. ο άνθρωπος που την παρασκευάζει έχει φέρει τη συνταγή από την κωνσταντινούπολη και μόλις ξεκίνησε να τη φτιάχνει στην αθήνα. την ώρα που μας έδειχνε την διαδικασία, μάς διηγήθηκε πώς πήρε την μεγάλη απόφαση: ήταν μία σημαδιακή στιγμή μέσα στο κρύο του βοσπόρου -είχε πάρει έναν μπακλαβά και μια τουλούμπα και τα έτρωγε μόνος του, αναζητώντας τον σκοπό της ζωής του [και έναν τρόπο να βιοποριστεί μέσα στην κρίση]. όταν δάγκωσε την τουλούμπα ανατρίχιασε ολόκληρος, ένα κύμα ευφορίας τον πλημμύρισε λες και είχε σουτάρει ηρωίνη και αυτομάτως ήξερε τι έπρεπε να κάνει από δω και στο εξής. και το έκανε. εκτός από μοναδικές οι τουλούμπες του [δεν έχουν σχέση με τις άλλες τουλούμπες που έχεις δοκιμάσει] είναι και οι πιο φτηνές, κοστίζουν μόνο 5 ευρώ το κιλό [όταν σε μαγαζί του κέντρου τις βρίσκεις με 16!]. περισσότερα την επόμενη εβδομάδα στο ough!
[απόψε στο
launch πάρτι στην ταράτσα του bios μαζί με το πιλοτικό τεύχος θα μοιραστούν και τουλούμπες -για όσους τις προλάβουν, anyway].
~κι αυτά είναι δύο τραγούδια που συνοδεύουν ιδανικά τις τουλούμπες, νομίζω ότι είναι τούρκικα και τα δύο [με ελληνικές
version]: uska dara [στα ελληνικά ήταν «από ξένο τόπο κι από αλαργινό», δεν ξέρω ποια version είναι η original και daddy lolo [«χρόνια τώρα μακριά σου λιώνωωωω»…]. πάτα στο "διαβάστε περισσότερα'', το ποστ εχει και συνέχεια.    


~η καημένη η jodie sands αγωνίστηκε στα τέλη των ’50s να γίνει teen idol και ηχογράφησε μια σειρά από τραγουδάκια [με όχι και τόσο μεγάλη ποικιλία τίτλων είναι η αλήθεια: «the way i love you», «love me forever», «love me again», «love me always», είπε κι ένα «please don't say sayonara»], που κατά τ’ άλλα ήταν μια χαρά, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα χιτ. η πιο μεγάλη επιτυχία της στην αμερική ήταν το «with all my heart» το ’57 [έφτασε στο νο 15] και στην αγγλία το «someday you'll want me to want you» [έφτασε στο νο 14]. από τότε δεν ξανάδε τραγούδι της ψηλά στα charts. στην εισαγωγή του with all my heart ακούγεται σαν τη ρένα βλαχοπούλου σε ταινία του δαλιανίδη, αλλά την εποχή που έκανε τις ταινίες ο δαλιανίδης, η καριέρα της jodie είχε τελειώσει. άλλαξε 5-6 εταιρίες και μετά σταμάτησε τις προσπάθειες για teen idol, γιατί είχε παρασιτέψει [είχε περάσει τα 20]. φυσικά δεν σταμάτησε εντελώς, το ’ριξε στην κάντρι και τα επόμενα χρόνια δεν άφησε πανηγύρι για πανηγύρι. κι όσο μεγάλωνε, εκεί που ακουγόταν σαν την peggy lee, άρχισε να ακούγεται σαν την connie francis. στο wikipedia την έχουν τόσο στο κλάσιμο που της αφιερώνουν όλες κι όλες τρεις σειρές: «το κανονικό της όνομα ήταν eleanor disipio, ήταν απ’ την φιλαδέλφεια και είχε εμφανιστεί στο jamboree όπου τραγούδησε το sayonara». τα μόνο βιογραφικά στοιχεία που υπάρχουν για την jodie είναι σε μία «hit stars» κάρτα της εποχής –με εικόνες από ηθοποιούς, τραγουδιστές και γκρουπ: «jodie's first love was classical music, and her father helped her prepare for an operatic career. but when she was 19, jodie discovered that pop music was for her. she started to sing in night clubs around philadelphia and landed jobs with top orchestras. the one night stands throughout the country helped jodie develop her fine style and "with all my heart" put her right on top». [«one night stands» δεν εννοεί αυτό που καταλαβαίνεις σήμερα, ήταν πολύ πιο αθώες οι λέξεις τότε].
αυτά είναι τα 24 τραγούδια που ηχογράφησε πριν γίνει κάντρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: