Τρίτη 1 Μαΐου 2012

πρωτομαγιά

στην «απόλυτη» συλλογή των ink spots υπάρχει ένα τραγούδι που κάθε φορά που το άκουγα αναρωτιόμουν πόσο μπροστά μπορεί να ήταν αυτός που το έγραψε.
ένα τραγούδι της δεκαετίας του 30 που οι στίχοι λένε «
i love coffee i love tea, άι λόβ βατζάινα εντ ιτ λοβς μι», δηλαδή αυτό ακούγεται, στη δεύτερη στροφή μάλιστα, εκεί που ακούς "αι λοβ βατζάινα sweet and hot'' λες κοίτα να δεις οι ink spots τόλμη, ούτε η μαντόνα δεν έχει τολμήσει να τραγουδήσει για βατζάινα.
οι
ink spots ήταν το γκρουπ που ακουγόταν στην αρχική εκδοχή του blade runner, πριν η ταινία βγει στις αίθουσες. το «if i didnt care» ακουγόταν στη θέση του «one more kiss dear» που έγραψε ο βαγγέλης στο ίδιο ακριβώς ύφος και τραγούδησε ο don percival. το σάουντρακ του blade runner έχει επίσης πολύ ωραίο στόρι [ψάχνοντας για πληροφορίες και trivia, μάζεψα τέσσερις σελίδες!]: αφού χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να κυκλοφορήσει, και παρόλο που βγήκε και σε τριπλή έκδοση στα 25 χρόνια από τη σύνθεσή του, ολοκληρωμένο και με τους ήχους της ταινίας υπάρχει μόνο σε bootleg. αυτά όμως δεν είναι του παρόντος, του αξίζει ένα ποστ με τις δύο καλύτερες ανεπίσημες κυκλοφορίες.
στην ταινία ακουγόταν κι αυτό το ανατριχιαστικό γιαπωνέζικο κομμάτι που δεν υπάρχει σε καμία
version του.
για το
blade runner υπάρχουν ολόκληρες διατριβές, ακόμα και για τα νουντλς που σερβίρουν στο σούσι μπαρ που τρώει ο deckard.
σήμερα το πρωί ο
prins obi ανέβασε το πρώτο κομμάτι από τον προσωπικό του δίσκο. και είναι απίθανο.
καλό μήνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: