Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

αμπάρες


~το βιβλίο του νικ γουέστον δεν είναι και τόσο νέο, κυκλοφόρησε πριν από σχεδόν δυο χρόνια, αλλά έστω και με καθυστέρηση, του αξίζει ένα ποστ: το
tree house diaries είναι ένα εικονογραφημένο ημερολόγιο με τις εμπειρίες του μετά από έξι μηνών επιβίωση σε ένα δεντρόσπιτο στα δάση του sussex. ο νικ που ήταν ήδη πολυτεχνίτης [σεφ και φοιτητής αρχαιολογίας και designer και διάφορα άλλα] όταν σκέφτηκε να ζήσει στην άγρια φύση, είχε μεγαλώσει στην περιοχή του sussex και ήξερε να μαγειρεύει από οχτώ χρονών, ενώ κυνηγούσε και ψάρευε από πολύ μικρός.
στο βιβλίο υπάρχουν με κάθε λεπτομέρεια περιγραφές όλων των διαδικασιών που τον βοήθησαν να επιβιώσει στην εξοχή, αποκλειστικά με τη συλλογή άγριων φυτών, κυνήγι πτηνών και ζώων και ψάρεμα. ξεκινάει με την κατασκευή του δεντρόσπιτου που κράτησε έξι εβδομάδες και στοίχισε συνολικά 300 λίρες –στο μεταξύ αυτός ζούσε σε μια σκηνή- και στη συνέχεια υπάρχουν όλα όσα έζησε τους επόμενους πέντε μήνες, από την αναζήτηση της τροφής, το μαγείρεμα, το ψήσιμο του ψωμιού στον φούρνο που έφτιαξε από βαρέλι, την καλλιέργεια του κήπου, την κατασκευή μπίρας και σαμπάνιας από φυτά και λουλούδια, την κατασκευή της τουαλέτας και της ντουζιέρας, το καθημερινό γράψιμο και την ενημέρωση του μπλογκ του. ο νικ είχε ήδη την εμπειρία του shipwrecked, της συμμετοχής του δηλαδή στην εκπομπή του αγγλικού channel 4, που αφορούσε πάλι κάτι παρόμοιο: την επιβίωση ενός «ναυαγού» στα νησιά cook, αλλά το δεντρόσπιτο και το blog-ημερολόγιο ήταν αυτό που τον έκαναν γνωστό πριν ακόμα βγει το βιβλίο του. στο μπλογκ του δεν γράφει συχνά πια, αλλά είναι
αυτό.
~ο kid flicks ψάχνει κόσμο "με ιδιαίτερες δυνατότητες" για να συμμετέχουν στο νέο του βίντεο. ψηθείτε. η ανακοίνωση είναι αυτή:
"η δανάη μπορεί να ακουμπήσει ένα κουτάλι στη μύτη της χωρίς να πέσει. Ο νίκος μπορεί να κάνει τη γλώσσα του να κυμματίζει. η κατερίνα μπορεί να ακουμπήσει τη μύτη της με τη γλώσσα της. ο πάνος μπορεί να γυρίσει τα μάτια του ανάποδα, χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια του. το δέρμα του χρήστου είναι τόσο ελαστικό που μπορείς να το τραβήξεις μέχρι κι από το μέτωπό του.
ζητούμενο: αν έχετε κι εσείς ένα τέτοιου είδους "άχρηστο ταλέντο" που να μην περιλαμβάνει ήχο (σόρρυ!) και κατά προτίμηση να έχει να κάνει με το πρόσωπο ή μια κοντινή περιοχή και δεν έχετε πρόβλημα να το δείξετε σε κάμερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου λέγοντάς μου "το "ταλέντο" σας.
λογος: το concept νομίζω είναι προφανέστατο! ο λόγος είναι
αυτό εδώ το κομμάτι, που χρειάζεται βίντεο.
δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο ακόμα, τώρα μαζεύουμε τον κόσμο. χρειαζόμαστε γύρω στα 50-60 άτομα για να καλύψουμε το χρόνο. ευχαριστώ για το χρόνο σας, νίκος''.
arielkickhisass@hotmail.com
~στην καρδιά μου βάζω αμπάρες...