Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

μικροί στο μάτι


~υποτίθεται ότι πρέπει να έχεις χρόνια στο κουρμπέτι και να έχεις καεί με πολλούς τρόπους για να μπορείς να "βγάλεις" την ψυχή σου στην τέχνη [όσο πιο καμμένος, τόσο το καλύτερο. κι όταν γίνεις κάρβουνο, περνάς αυτόματα στη σφαίρα του ''μεγάλου καλλιτέχνη''].
όταν είσαι 16 χρονών και φτιάξεις κάτι της προκοπής, είσαι ''απλά τυχερός'' [συνήθως]. μπορεί και να ισχύει.

τόσο ήταν ο alex fleming [απ' το λονδίνο του οντάριο] όταν άρχισε να δουλεύει τα κομμάτια του πρώτου του ep, 16 χρονών. και πριν από 'κανα μήνα το κυκλοφόρησε με τίτλο το όνομα με το οποίο υπογράφει: the black atlass. στα 17. δεν είναι κι ο πρώτος που κυκλοφορεί μουσική σ' αυτή την ηλικία, αλλά ο συγκεκριμένος γράφει και τραγουδάει τέτοια κομμάτια, -τόσο πονεμένα που είναι αδύνατο να μην λάβεις υπόψη το ότι είναι μόνο 17. το black dog είναι σαν κομμάτι του maxinquaye, ακόμα και τα backing vocals του θυμίζουν tricky.
υπάρχουν κι άλλοι συνομήλικοί του άξιοι προσοχής που "έσκασαν" μαζί τον τελευταίο καιρό, αλλά ο black atlass ξεχωρίζει. εδώ υπάρχει ολόκληρο το ep του.
~και για να μην ξεχνάμε τα δικά μας 16χρονα, απόψε στο vinyl microstore οι chinese basement παρουσιάζουν ζωντανά το άλμπουμ που έφτιαξαν και κυκλοφορούν μόνοι τους. κατά τις 8:30.