Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

φαϊνάνσιαλ γκλαμ_mmm...


Jar Moff: «φαϊνάνσιαλ γκλαμ». O Jar Moff είναι μουσικός. Έχει κυκλοφορήσει δουλειές του στην Leaving Records από το Los Angeles, έχει συμμετάσχει στη συλλογή «Synthesist-Re-Synthesist» (το remake στα κομμάτια του άλμπουμ «Synthesist» του Harald Grosskopf), ενώ οι homemade κυκλοφορίες στις οποίες επιμελείται το artwork είναι πραγματικά έργα τέχνης. Τα εξώφυλλα των κυκλοφοριών του Jar Moff είναι χειροποίητα κολάζ, ιδιαίτερα και με εντελώς δική του αισθητική που ταιριάζει με τους ήχους του. Πρόσφατα, ο aardVarck επέλεξε ένα από τα έργα του για το εξώφυλλο του νέου δίσκου του «Blown up mountains».
Η πρώτη προσωπική έκθεσή του στο Bios με μερικά από τα κολάζ του με τίτλο «φαϊνάνσιαλ γκλαμ» ξεκινάει την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαρτίου 2012.
http://jarmoff.blogspot.com
Γιώργος Κάλλας: «mmm…». Ο Γιώργος Κάλλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978. Σπούδασε σχέδιο μόδας και αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος. Καμιά φορά
ξεφεύγει απ’ τον καμβά και εκφράζεται στους δρόμους της πόλης. Πολλά από τα stencils του βρίσκονται στα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας. Τα έργα του Γιώργου είναι ελκυστικά και σέξι, όχι μόνο επειδή η θεματολογία του είναι η Madonna, αλλά και για την άρτια ζωγραφική και την καθαρότητα της τεχνικής του. Η δουλειά του μπορεί να χαρακτηρισθεί "glam rock"... ή στην περίπτωση της ζωγραφικής "glam pop" και μας οδηγεί στην αισθητική και την εποχή του Warhol. Το αποτέλεσμα είναι φρέσκο, σύγχρονο και πρωτότυπο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την Madonna, με την οποία όπως λέει "δεν έχει τελειώσει ακόμα". Την αποτυπώνει, την «παραμορφώνει», τη θεοποιεί, την απομυθοποιεί. Είναι η μούσα του. Η πρώτη του ατομική έκθεση "Kiss my art, Madonna" πραγματοποιήθηκε το 2008 στη γκαλερί Spilioti Project, και έργα του έχουν συμμετάσχει στις ομαδικές εκθέσεις "Erotica XXX", "Erotica part2za", "White Xmas" και "The present".
Το Ough! σε συνεργασία με το Stigma Lab διοργανώνει τη νέα του έκθεση με τίτλο «mmm…» που θα γίνει στον πρώτο όροφο του Bios.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Μαρτίου 2012.
Εδώ είναι η συνέντευξή του.
Τα εγκαίνια και για τις δύο είναι απόψε στις 8 το βράδυ στον πρώτο όροφο, στο bar του Bios.