Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

clouds


ο κρις και το πατατάκι. κάποια βραδιά ο κρις ήταν στην παμπ με φίλους, όταν ένας κολλητός του πέτυχε ένα πατατάκι που ήταν ίδιο ο κρις. στο τέλος της βραδιάς ο κρις τύλιξε προσεκτικά το πατατάκι και το πήρε στο σπίτι. δυο χρόνια αργότερα που πακετάριζε για να μετακομίσει στη νέα υόρκη το ξαναβρήκε, πάντα τυλιγμένο και ασφαλές. το ξανατύλιξε και το πήρε μαζί του. έζησε στη νέα υόρκη έξι χρόνια και τώρα επέστρεψε στο λονδίνο –με το πατατάκι του. το έχει δώδεκα χρόνια. οι φίλοι του από εκείνο το βράδυ στην παμπ τον φωνάζουν πια «ο πατατάκης».

ο ρομπ και τα πρωινά σημειώματα. για περισσότερα από δέκα χρόνια ο ρομπ έκανε δυο δουλειές, την ημέρα δούλευε στο στούντιό του και τις νύχτες δούλευε στο τοπικό σινεμά. τη γυναίκα του την έβλεπε σπάνια, έτσι κάθε βράδυ πριν εκείνη κοιμηθεί του έγραφε ένα σημείωμα και του το άφηνε για να το διαβάσει το πρωί. τα σημειώματα ήταν γραμμένα πάνω σε οτιδήποτε, πίσω από τους λογαριασμούς, σε παλιές λίστες για ψώνια και περιείχαν όσα ήθελε να του τονίσει απ’τις μικρές αλλαγές της ζωής τους: πότε να πάει να πάρει τα παιδιά, τι να έτρωγαν, αλλά πάντα του έλεγε ότι τον αγαπούσε και του έλειπε. τα κράτησε όλα.

ο τσάρλι και το κέντημα. ο τσάρλι αγόρασε αυτό το κέντημα σε ένα συνοικιακό παζάρι στο μπρούκλιν. στοίχιζε μόνο λίγα δολάρια και η φίλη του επέμενε να το αγοράσει επειδή έμοιαζε σαν τέλειο ομοίωμά του. τώρα είναι η «εικόνα» του τσάρλι σε όλες τις σελίδες του στο ίντερνετ και οι φίλοι του τον ρωτάνε τι πρόγραμμα χρησιμοποίησε για να τη φτιάξει.

ο μικ και η κρεμάστρα. ο μικ μεγάλωσε στην νοτιοανατολική ασία. όταν ήταν στην εφηβεία η οικογένειά του επέστρεψε στην αγγλία. από το 1972 έχει μετακομίσει σε ένα σωρό σπίτια κουβαλώντας μαζί του κάθε φορά μια σανίδα από μαλαισιανό ξύλο. δεν του χρησίμεψε πουθενά, αλλά δεν μπορούσε να την αποχωριστεί. τελικά της κάρφωσε μερικούς γάντζους και την έβαλε στον τοίχο για να κρεμάει τα παλτά. το ξύλο έχει σταμπαρισμένο το όνομα της οικογένειάς του και προέρχεται από τις κασέλες που έβαλαν τα πράγματά τους όταν μετακόμισαν στο λονδίνο με το ss glenogle [σσ: το πλοίο]. κάθε φορά που ο μικ ξεκρεμάει το παλτό του θυμάται πόσο τυχερός ήταν που μεγάλωσε στην νοτιοανατολική ασία.
~από αυτό το ωραίο σάιτ με ιστορίες ανθρώπων και του αγαπημένου αντικειμένου τους.
και αυτό είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι του ίον που τραγουδάει η χέδερ.