Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

get it up for love~διαβάζεις τις ''ανταποκρίσεις'' φίλων από τα επεισόδια στο λονδίνο το προηγούμενο διήμερο, βλέπεις από αεροφωτογραφίες το μέγεθος της καταστροφής στο τότεναμ [μαγαζιά κατεστραμμένα και λεηλατημένα, καμένα κτίρια, εκκενώσεις σπιτιών και μεταφορά των κατοίκων σε άλλες περιοχές, τραυματίες, καμένα λεωφορεία], και μετά παρακολουθείς την πολύ συγκρατημένη κάλυψη από τα αγγλικά μίντια και συνειδητοποιείς ότι κάτι δεν σου ''κάθεται'' καλά:
η αμεροληψία πάει περίπατο όταν πρόκειται ''για το καλό της πατρίδας''. οι άγγλοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην σπιλωθεί εικόνα του ήσυχου και ασφαλούς λονδίνου εν όψει ολυμπιάδας [δεν άφηναν κανέναν να πλησιάσει στα τετράγωνα που φλέγονταν π.χ. και προσπαθούσαν να παρουσιάσουν αυτό που συνέβαινε σαν κάτι σχεδόν ασήμαντο] -και δεν μιλάω για το μπιμπισί που βρίσκεται υπό τον τον έλεγχο των τόρις, μιλάω για εφημερίδες με κύρος, οι συντάκτες των οποίων μετέδιδαν εικόνες πολέμου από την αθήνα και τσίριζαν στο τουίτερ λες είχε είχε έρθει η ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ στα λονδρέζικα riots ήταν εντελώς ψόφιοι -τόσο μετριοπαθείς και προσεκτικοί σε όσα μετέδιδαν που καταντούσαν εκνευριστικοί. όχι φυσικά ότι μετέδιδαν ψεύτικες εικόνες από την αθήνα, η κατάσταση στο σύνταγμα και στα πέριξ ήταν όντως αυτή που περιέγραφαν, αρκεί να μην ισχύουν τα δυο μέτρα και δυο σταθμά για ό,τι δεν είναι british.
οι καταστροφές στο λονδίνο είναι εμφανώς πολύ μεγαλύτερες. και όταν έχεις ταυτόχρονα επεισόδια σε διάφορες περιοχές, δεν μπορεί να είναι ''ολιγάριθμα και μεμονωμένα''. ούτε ο χαμός ''disturbances''.
~ένα εξαιρετικό ντισκοφάνκ mixtape του nteibint:
get it up for love