Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

kidz~πόσο τον συμπαθώ αυτόν τον samiyam, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει πιο αδιάφορο άλμπουμ. πιο βαρετό, πιο κούραση. πόσο τίποτα ακούγεται αυτός ο ήχος [όχι μόνο στο συγκεκριμένο άλμπουμ, στις περισσότερες κυκλοφορίες του είδους] τρία χρόνια μετά το μπαμ του brainfeeder. είναι σαν να ακούς άλλον έναν ποστ ροκ δίσκο από νέο ελληνικό σχήμα, ή άλλο ένα βουνό από θόρυβο που στην κορυφή έχει τον fennesz. τουλάχιστον του samiyam, αν το βάλεις δυνατά, μπορεί και να το αντέξεις μέχρι τη μέση.
βεβαίως, περί ορέξεως...
~χθες το βράδυ στο six d.o.g.s. η colleen kinsela [τελικά το ένα τρίτο και όχι το ήμισι των big blood] μοίραζε δωρεάν έργα τέχνης [διάλεγες ένα από τη στοίβα, έγραφες πίσω του το όνομά σου και το κάρφωνες στον τοίχο. μετά τις 8 του μήνα -που τελειώνει η έκθεση- το έργο σου ανήκει. απλά πας και το παίρνεις]. οι big blood εμφανίζονται αύριο το βράδυ στην ξάνθη, στο λαογραφικό μουσείο, και στις 4 του μήνα [τη δευτέρα] στο fuzz στη θεσσαλονίκη. δεν χρειάζεται να ξέρεις τι εστί big blood για να εκτιμήσεις το live τους, η χθεσινοβραδινή εμφάνισή τους ήταν σε κάποιες στιγμές συγκλονιστική και είναι κρίμα να παίξουν χωρίς κόσμο. μπορεί οι ίδιοι να είναι ευχαριστημένοι ακόμα και με τους 5 που θα τους τιμήσουν με την παρουσία τους, να ξέρεις όμως ότι αν δεν πας, εσύ θα χάσεις.
~κοίτα να δεις οι horrors! εκεί που δεν τους το είχε κανείς, κατάφεραν να γίνουν ένα απ' τα καλύτερα γκρουπ που έβγαλε η αγγλία τα τελευταία χρόνια, θυμίζοντας την πορεία των blur. στο skying είναι πάλι διαφορετικοί [ακούγονται σαν tears for fears και black -αυτόν τον one hit wonder του wonderful life- ή suede στο απόγειό τους] και είναι καλύτεροι από ποτέ. το όσεανς μπέρνινγκ που κλείνει το δίσκο είναι από τα πιο όμορφα τραγούδια που κυκλοφόρησαν φέτος [ή ΘΑ κυκλοφορήσουν]. καλή mainstream και για στάδια.
~το νέο μου κόλλημα: tumblr-ημερολόγια 16χρονων και 17χρονων. απίθανα. αξίζουν ένα ολόκληρο αφιέρωμα. τη δευτέρα...
~τον αγαπάω αυτόν τον τύπο.