Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

deep end~εισαγωγή: δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ' το να ανακαλύπτεις ωραία παλιά πράγματα που δεν είχες ιδέα ότι υπήρξαν.
~το ''deep end'' ήταν η πρώτη ταινία που γύρισε o σκολιμόφσκι εκτός πολωνίας το 1970 [η πρώτη του αγγλική] και μία από τις πιο ιδιαίτερες ''εφηβικές'' ταινίες των '70s. τα σεξουαλικά σκιρτήματα του 15χρονου μάικ που δουλεύει στο τοπικό κολυμβητήριο και η εμμονή του με την σέξι σούζαν [σε βαθμό ψύχωσης] είναι χοντρικά το βασικό στόρι που ο σκολιμόφσκι κινηματογραφεί εκπληκτικά, με την άψογη αισθητική του ''repulsion'' του πολάνσκι [είχε συνεργαστεί στο σενάριο του ''knife in the water'' και ήταν ''προστατευόμενός'' του], αλλά με έντονα λαμπερά χρώματα και σουρεαλιστικές σκηνές που κάποιες στιγμές σου φέρνουν στο μυαλό τον κόσμο του wes anderson. στο ''deep end'' λοιπόν το μουσικό θέμα είχε γράψει ο κατ στίβενς πριν γίνει γιουσούφ τάδε, αλλά αυτό που κλέβει την παράσταση είναι ένα από τα πιο ωραία κομμάτια που έγραψαν ποτέ οι can, το mother sky.
ο σκολιμόφσκι είχε ακούσει το ''yoo doo right'' απ' το άλμπουμ τους ''monster movie'' κι είχε ξετρελαθεί, έτσι τους ζήτησε να γράψουν το κομμάτι που συνοδεύει μία από τις πιο ωραίες σκηνές της ταινίας -η οποία είναι τόσο καλή, που απορώ πώς δεν την είχα ξανακούσει ποτέ. θα μου πεις η πρώτη είναι;