Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

χοτ σταφ

~το analogue jugend είναι το μπλογκ του christoph hameister, ενός γερμανού που έζησε ως έφηβος στην ανατολική γερμανία τα χρόνια αμέσως μετά την πτώση του τείχους και είναι κάτι περισσότερο από το ημερολόγιο νοσταλγίας ενός τριαντακάτι. ο hameister ανεβάζει παλιές φωτογραφίες, αναλογικές, ''μιας εποχής που δεν υπήρχαν τα social media και τις προσωπικές στιγμές τις αποτύπωνες σε φιλμ και μετά έπρεπε να το τυπώσεις. επίσης, δεν μπορούσες να τις κάνεις βούκινο σε ολόκληρη την υφήλιο, το πολύ πολύ να έκανες επίδειξη στην αυλή του σχολείου -δεν υπήρχε tumblr, facebook και twitter''. αυτές είναι οι αναμνήσεις του από τις τρεις πρώτες φωτο:
~τα 18α μου γενέθλια. χα χα.. άλλος ένας λόγος να γίνεις τύφλα και να πλακωθείς. υπήρχε ένα μέρος που μπορούσες να νοικιάσεις και ολόκληρη η πόλη μάθαινε ότι έχεις γενέθλια. οι άνθρωποι απλά μεθούσαν και μετά άρχιζαν τους καυγάδες (στη φωτο χορεύουμε το YMCA, προσπαθώντας να κάνουμε το Υ).
~η αγαπημένη μου φωτο απ' το μπλογκ. ήταν το καλοκαίρι που είχαμε τελειώσει το σχολείο και κάναμε ό,τι και κάθε μέρα εκείνο το καλοκαίρι: πηγαίναμε με το αυτοκίνητο στις λίμνες, πηδούσαμε στο νερό και περιμέναμε το ξημέρωμα.
~αυτή τραβήχτηκε σε ένα από τα πρώτα μας ταξίδια. δεν είχαμε καθόλου λεφτά, έτσι πήγαμε σε ένα μικρό χωριό δίπλα στα σύνορα με την τσεχία. μεθάγαμε κάθε μέρα, καπνίζαμε πολύ χόρτο και ανάβαμε φωτιές μέσα σε ένα ξύλινο σπίτι. δεν υπήρχε συγκεκριμένο λουκ, ήμασταν τα πάντα, από σκέιτ μέχρι πανκ, από ρέιβ μέχρι ροκ. μερικοί από μας είχαν την εμφάνιση σκίνχεντ που σήμερα έχει ξαναγυρίσει. οι μάρκες γενικά ήταν σημαντικές κατά κάποιον τρόπο. ήμασταν δίπλα στην πολωνία και το χειρότερο που μπορούσε να σου συμβεί ήταν να σου φέρει η μάνα σου μια adidas μαϊμού ή ένα ψεύτικο nike μπλουζάκι απ' την άλλη μεριά των συνόρων. κατά τ' αλλα το emp ήταν αρκετά δημοφιλές, ένας κατάλογος απ' τον οποίο μπορούσες να παραγγείλεις μπλουζάκια συγκροτημάτων: nirvana, rage against the machine και blink 182. αργότερα που μπορέσαμε να πάμε με το τρένο στο βερολίνο και μπήκαμε στα h&m ήταν σαν να πήγαμε στον παράδεισο...
περισσότερες φωτο εδώ.
φουτουρο-νοστάλτζια