Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

καύσων και full moon~από όλο αυτό που γίνεται με τις φωτογραφίες των κινητών τελευταία, οι μόνοι χαμένοι είναι οι επαγγελματίες φωτογράφοι. και πού είσαι ακόμα... από όλο αυτό που γίνεται με τις κάμερες των κινητών δεν ξέρω ποιοί θα είναι οι χαμένοι, οι κερδισμένοι σίγουρα είναι οι άνθρωποι με φαντασία και μυαλό που μπορούν με ελάχιστα να φτιάχνουν μικρά αριστουργήματα όπως το ''splitscreen: a love story'' [το οποίο γυρίστηκε όλο με δυο κινητά nokia n8]. ο δημιουργός του, ο jw griffiths, εξηγεί εδώ πώς το γύρισε και, παρόλο που δεν κάνει κάτι πρωτοφανές, κερδίζει τις εντυπώσεις.
~επιμένει ο .flp εδώ και καιρό ότι αυτός εδώ ο τύπος αξίζει -και όντως αξίζει. σήμερα άκουσα όλα τα κομμάτια του με κάθε σχήμα του [ακολουθεί post με λεπτομέρειες] και άρχισα να σκέφτομαι ότι κάποιος μας δουλεύει. όταν τον δοκιμάζεις στο soundclound νομίζεις ότι ανακάλυψε και 'ανεβάζει' κάποια ξεχασμένα '60s σόουλ 7ιντσα του πατέρα του, αλλά είναι πραγματικά δικά του κομμάτια και αξίζει να τον τσεκάρεις. πραγματικά αξίζει. nick waterhouse.
~οι δρόμοι της αθήνας μεσημεριάτικα και με 39 βαθμούς θυμίζουν άλλη πόλη. σε άλλη χώρα. καλύτερη ή χειρότερη δεν ξέρω, σίγουρα δεν είναι η αθήνα που είχες συνηθίσει. είναι διαφορετική, ακόμα κι αν την συγκρίνεις με του περσινού καλοκαιριού. η πατησίων από το βασιλόπουλο μετά την πλατεία αμερικής -μέχρι και την αλεξάνδρας- θυμίζει elephant and castle και όσο προχωράς προς την ομόνοια νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο brixton των '90s. επίσης, οι έλληνες έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν πια πεζοί. μάλλον δεν την αντέχουν τη ζέστη.
~ένα άλμπουμ διαχρονικά ιδανικό για καύσωνα.
~[οι φωτο είναι από το acropolis now].