Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

the last days of spring


Το κείμενο που συνοδεύει την κυκλοφορία του The Last Days of Spring EP τα λέει όλα:
«Αφορµή για αυτήν την κυκλοφορία στάθηκε ουσιαστικά η εσωτερική κατάσταση της πόλης στην οποία ζω, όπου τον τελευταίο καιρό µια διαρκής ανησυχία είχε παγώσει τα πρόσωπα των ανθρώπων. Αν κάποτε υπήρχε εδώ ένας ενθουσιασµός για την αναζήτηση της χαράς, έµοιαζε τώρα να σβήνει σε µια γρήγορη αποσύνθεση µιας µηχανικής ζωής.
Ταυτόχρονα, ρόλο έπαιξαν και κάποιες συναντήσεις µε φίλους καλλιτέχνες ή συνεργάτες µουσικούς σε διάφορα µικρά και πιο «κλειστά» στούντιο αυτής της πόλης, παράνοµα εργοστάσια λαθραίων ονείρων, εκεί που ζουν και δουλεύουν άνθρωποι για έναν έρωτα ο οποίος δεν γνωρίζει τι σηµαίνει χρόνος και για µια επανάσταση που δεν τελειώνει ποτέ. Με έναν από αυτούς γνωριζόµαστε ήδη από τις αρχές των 90’s, πριν ακόµα το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη τον κρατήσουν µακριά από την Αθήνα για αρκετά χρόνια. Οι δρόµοι µας ξαναέσµιξαν όταν πριν από έξι χρόνια η φωτογραφία και η δηµοσιογραφία µάς έφεραν και πάλι κοντά.
Όταν ζήτησα από τον Freddie F. να δουλέψουµε µαζί σε κάτι μουσικό, δέχτηκε µε χαρά, κι έτσι συνεργάστηκε στο Low Land, και, απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν µια συνεργασία που στο µέλλον θα γεννήσει και άλλα θορυβώδη όνειρα. Εξίσου σημαντικές υπήρξαν και αυτές οι εξωτερικές ηχογραφήσεις, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης ειρηνικής συγκέντρωσης των Αγανακτισµένων στο Σύνταγµα, στις 25 του περασµένου Μαΐου, ηχητικά δείγµατα που µετά βρήκαν το δρόµο τους µέσα από ένα RE-201 Space-Echo και συµπεριλήφθηκαν στα δύο τελευταία κοµµάτια του EP».
Αυτό είναι το κομμάτι