Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

δευτέρα


~στο νέο τους 7ιντσο οι my wet calvin ακούγονται πιο καλοκαιρινοί και ποπ από ποτέ, με ψιθυριστά φωνητικά, και μελωδίες σκανδιναβικές, δηλαδή αγνώριστοι]. το ''i don't want to sing these songs anymore'' είναι σαν κομμάτι απ' τη συλλογή της telle records, σαν royksopp του melody am, -κάτι τέτοιο βορειοευρωπαϊκό που μπορεί να μην είναι ακριβώς χαρούμενο, αλλά σου φτιάχνει τη διάθεση. στην β' πλευρά ο sillyboy πειράζει το ''missed flight'' και το κάνει έτσι. ένα εξαιρετικό 7ιντσο της just gazing, η οποία μόλις το κυκλοφόρησε κι ετοιμάζεται για πάρτι την κυριακή το βράδυ, στην ταράτσα του park hotel στην αλεξάνδρας. από τις 7 το απόγευμα, με 5 ευρώ. θα παίξουν ζωντανά ο silly boy και οι my wet calvin και οι lilys brothers θα βάζουν μουσική. έχει και πισίνα και κοτέιλ, αλλά πρέπει να δηλώσεις συμμετοχή άμεσα επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες. λεπτομέρειες εδώ.
[οι φωτογραφίες των my wet calvin είναι του γιώργου μαυρόπουλου].
~είδα το ''game of thrones'' σερί σε μια νύχτα [που ξεκίνησε απ' τις 8 το βράδυ και έφτασε μέχρι το ξημέρωμα] και παρόλο που είδα κατά λάθος το επεισόδιο 10 [το συναρπαστικό τέλος που σε κάνει να ανυπομονείς για τον δεύτερο κύκλο] στη θέση του έβδομου, όλα καλά. στην αρχή δεν μου φάνηκε τόσο εθιστικό όσο το rome, αλλά μετά είναι αδύνατο να ξεκολλήσεις. αυτή είναι όντως αστέρι, έχει όσο γυμνό χρειάζεται για να αντέξεις την ολονυχτία, μπόλικους αποκεφαλισμούς και βαρβαρότητες και σασπένς σε λογικές δόσεις για να μην σου κάτσει και το τοστ στο λαιμό [πρέπει να πω εδώ ότι η δουλειά που κάνουν οι φαν της σειράς με τους υπότιτλους είναι ασύγκριτα καλύτερη από των περισσοτέρων επίσημων μεταφραστών στις ταινίες της τηλεόρασης. εύγε!].
~"για μια πράξη το μοναδικό κριτήριο είναι η κομψότητά της. δεν αντιφάσκω όταν λέω πως η πράξη που προτιμώ είναι η προδοσία. η προδοσία μπορεί να είναι μια πράξη όμορφη και κομψή, πράξη που στοιχειοθετείται από δύναμη παλλόμενη και χάρη. ρίχνω μαύρη πέτρα οριστικά στην ιδέα μιας διαπεραστικής ευγένειας, για να στραφώ προς μια ομορφιά περισσότερο μυστική, σχεδόν αόρατη, που θα 'πρεπε να την αναζητήσει κανείς όχι στις αφορεσμένες πράξεις και στα αισχρά αντικείμενα, μα κάπου αλλού. κανείς δεν θα με παρανοήσει όταν πω ότι ''η προδοσία είναι όμορφη'', και κανείς δεν θα 'χει τη δειλία να πιστέψει -να προσποιηθεί ότι πιστεύει- πως αναφέρομαι σ' εκείνες τις περιπτώσεις όπου η προδοσία γίνεται αναγκαία και παίρνει πρόσωπο ευγενικό όταν επιτρέπει στο καλό να θριαμβεύσει. εγώ, όταν μιλούσα για προδοσία, εννοούσα την ελεεινή. εκείνη που καμιά ηρωική άφεση αμαρτιών δεν θα τη δικαιολογήσει. εκείνη που ζει κάτω από την επιφάνεια, που σέρνεται με την κοιλιά και που πυροδοτείται από τα λιγότερο ευγενικά αισθήματα, από το φθόνο, απ' το μίσος [αν και κάποιο είδος ηθικής έχει το θάρρος να βάζει το μίσος με τα ευγενικά αισθήματα], απ' την απληστία. για να γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει ο προδότης συνείδηση της προδοτικής του πράξης, να θέλει αυτή την πράξη και να ξέρει να κάνει κομμάτια εκείνους τους δεσμούςτης αγάπης που τον δένουν με τους ανθρώπους. για να υπάρξει ομορφιά είναι απαραίτητος ο έρωτας. και μαζί μ' αυτόν, η απονιά που τον εκμηδενίζει". [άσχετο, αλλά είναι ένα πολύ ωραίο απόσπασμα απ' ''το ημερολόγιο ενός κλέφτη'' του ζενέ].
~surface to air missile in love