Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

wasted youth


~κοντεύουν σχεδόν δυο εβδομάδες που ο ίδιος μεγαλόσωμος κοκκινοτρίχης ''βίκινγκ'' με τη μύτη που είχαν οι μεθύστακες του λονδίνου [μελιτζανί και πρησμένη λες και την έχουν τσιμπήσει σφήκες] κάθεται κουκουλωμένος με μια κουβέρτα στην είσοδο της πολυκατοικίας. έχει μονίμως γυμνά πρησμένα πόδια και δεν μιλάει γρι ελληνικά. προχθες το βράδυ έψαχνε στα σκουπίδια έξω απ' το μίνι μάρκετ κι απόψε κοιμόταν στην σπύρου τρικούπη, έξω απ' την τράπεζα πειραιώς, αγκαλιά με έναν σκύλο.
την ώρα που γύριζα στο σπίτι από το wasted youth η ηλικιωμένη κυρία που καθαρίζει την πολυκατοικία μου είπε με παράπονο ότι του είχε πάει φαγητό και δεν το δέχτηκε. ούτε για το σκύλο. ''είναι ιρλανδός μουσικός, πολύ διάσημος κάποτε'', μου είπε ''και κανείς δεν ξέρει πώς ξέπεσε στην ελλάδα''. το όνομά του άγνωστο.
~η αίθουσα στην απογευματινή προβολή του wasted youth ήταν γεμάτη και μακάρι να συνεχίσει να έχει τόσο κόσμο για καιρό, γιατί είναι μία πολύ καλή ταινία. στο πρώτο μέρος και μέχρι το διάλειμμα είναι αδύνατο να μην την συγκρίνεις με τις ταινίες του λάρι κλαρκ, κυρίως λόγω των νεαρών πρωταγωνιστών και των σκηνών με το σκέιτ, αλλά πριν σου τελειώσουν τα nachos με τυρί κι η κοκακόλα έχεις μπει στο κλίμα της και σε έχει κερδίσει. κυρίως οι πρωταγωνιστές της που είναι όλοι καλοί [ο ''σπόρος'' ιάσωνας είναι όλα τα λεφτά], σε μικρούς και μεγάλους ρόλους [και ωραίες φάτσες], και κάποιες έξυπνες ατάκες στους διαλόγους. λίγο το τέλος σε χαλάει, αλλά ξέρεις ότι δεν γινόταν κι αλλιώς.
στην σκηνή του σκέιτ στην πλατεία συντάγματος ακούγεται ολόκληρο αυτό το κομμάτι του larry gus [ακούγεται κι άλλο ένα δικό του στην τελευταία σοκαριστική σκηνή, που εύχεσαι να μην έρθει ποτέ], ακούγονται και callas και ''electroware'', αυτοί που θα παίξουν ζωντανά δηλαδή την πέμπτη το βράδυ στο k44 στο πάρτι της ταινίας.
~ένα ''χαμένο'' ep του gary higgins με τραγούδια του 1970 και του '71 είναι ο μόνος δίσκος που θα πρότεινα απ' όσα άκουσα τις τελευταίες μέρες. και το essential mix του kode 9 δεν μ άρεσε καθόλου. ελπίζω το άλμπουμ να είναι όπως το περιγράφουν στο wire [τόσο καλό].