Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

τρίπστεπ


απ' όλα τα ονόματα που εμφανίστηκαν μέσα στην περσινή χρονιά, αυτό που θα μου θυμίζει το 2010 περισσότερο απ' όλα είναι οι chasing voices. όταν εμφανίστηκε το ''acidbathory'' δεν είχα ιδέα ποιοι ήταν, από πού, αν ήταν νέο κομμάτι ή κάποιο ξεχασμένο κλαμπ άνθεμ απ' το τέλος των '80s. το ''acidbathory'' είναι ακριβώς το κομμάτι που θα έπαιζε ένας dj σε μια acid house βραδιά την ώρα που θα έκλεινε το σετ του, ή για να χαλαρώσει λίγο το κοινό του, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να καταρρεύσουν. και είναι acid, καθαρό acid, ούτε dubstep ούτε τούστεπ, ούτε τρίστεπ [είναι αδιανόητα τα όσα έχουν γραφτεί για να το περιγράψουν και να βρουν συγγένειες με το σήμερα. σώνει και καλά]. το ''acidbathory'' είναι τόσο αριστοτεχνικά δομημένο που μπορείς να το ακούς στο repeat για ώρες και να μην το βαρεθείς ποτέ, δεν εμφανίζονται συχνά πια τέτοια κομμάτια.
δεν ξέρω ποιοι είναι οι chasing voices. αν υπάρχει σχήμα ή δανείζονται το όνομα αρκετοί για να κυκλοφορήσουν τα 12ιντσα στην preserved instincts. αυτό που έχει σημασία είναι ότι και το δεύτερο single της νεοϋορκέζικης εταιρίας των francis englehardt και paul nickerson, το ''ex nihilo nihil fit'', είναι το ίδιο εντυπωσιακό. πάλι θα μπορούσε να ήταν ένα σκοτεινό ντανς άνθεμ απ' το χασιέντα, εντελώς '89, θα μπορούσε να το είχε γράψει ο a guy called gerald ή οι 808 state. αυτό ακριβώς θυμίζει η εισαγωγή με τα σαμπλαρισμένα λόγια, ο τρόπος που οι μελωδίες εμφανίζονται μέσα στους τέκνο ρυθμούς και το μπάσο που σκάει χαλαρά και όσο περνάνε τα λεπτά όλο και δυναμώνει.
στο δελτίο που συνοδεύει το single γράφουν: 'this is self-preservation music forming from the black waters of isolation and loss, the same endless well of unbearable pressure that calls on the hand of creation with a dagger to the throat and demands that the impossibility of living in this truly unreal world be reversed with one miraculous act of materialization. there is no “artist” in this equation, no ordained or predestined genius operating behind the mystified veil of divined talent, imminent fate or blind luck'.
όποιοι κι αν είναι, ένας ή πολλοί, ελπίζω να ετοιμάζεται άλμπουμ. και σύντομα.
εδώ.