Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

φρι τζαζ~πρωί, μεσημέρι, απόγευμα τα περιστέρια στο μπαλκόνι γαμιούνται αβέρτα και έχουν αποπειραθεί να κάνουν κατάληψη σε όλες τις γλάστρες. σχεδόν άνοιξη, τουλάχιστον στο εσωτερικό [η ορχιδέα άνθισε, το αβοκάντο ξαφνικά ξεπέρασε το ενάμιση μέτρο και η γάτα χαζεύει με τις ώρες ακίνητη τα περιστέρια]. α, και βήχας παντού. το πρώτο σοκ της ημέρας ήταν νωρίς το πρωί: πήγα στο ψιλικατζίδικο απέναντι να πάρω halls και ρώτησα τον ψιλικατζή αν είναι καλά η γυναίκα του [είχα να τη δω εδώ και καιρό, την τελευταία φορά που θυμάμαι τάιζε τα μωρά καναρίνια με ξυλάκι στο στόμα επειδή τα είχε παρατήσει η μάνα τους].
με ενημέρωσε ότι έχει πεθάνει πριν από έξι μήνες.
δεν ήξερα τι να πω, πήρα τις halls κι έφυγα, δεν ρώτησα ούτε καν από τι πέθανε.
~αργά το βράδυ έλαβα αυτό το mix από τον man με την προειδοποίηση ''at your own risk''. αν εξαιρέσεις ότι είναι free jazz και μπορεί να σε τρομάξει πριν το δοκιμάσεις, μάλλον είναι το καλύτερό του μέχρι τώρα.
το έχω ακούσει τρεις φορές και το βρίσκω καταπληκτικό. αυτό είναι το tracklist:
alice coltrane-ohnedaruth / pharoah sanders-balance / albert ayler-ghosts: second version / john coltrane-leo / cecil mcbee-life waves / leo smith creative orchestra-diamontback serpent in house / albert ayler-change has come / prince lasha quintet-lost generation