Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

queer


~queer σημαίνει κάτι σαν ''όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, αλλά κάποιοι δεν γουστάρουν να είναι τόσο ίδιοι και γούστο τους και καπέλο τους'', οπότε πάσο. το queer in athens festival ετοιμάζεται για τις 11 και 12 φεβρουαρίου στο nosotros, με live του άγγελου κυρίου, του larry gus και του pan pan + dj set του quentin [την παρασκευή], προβολές ταινιών και pre valentine queer sex party με t.rash, drama queen, tone twisters, blu velvet και narita [το σάββατο]. λεπτομέρειες προσεχώς.
~ο ταξιτζής που με πήρε απ΄τη μαβίλη ήταν σίγουρος ότι με ήξερε και, πραγματικά, αποδείχτηκε ότι θα μπορούσε να με ήξερε αλήθεια, τουλάχιστον φατσικά, αφού έμενε δυο στενά απ' τη βουρνάζου και πήγαινε στο ίδιο σχολείο. βέβαια πέντε χρόνια πριν πάω εγώ, αλλά μπορεί να με είχε πετύχει στο δρόμο και να με θυμόταν, γινόταν και να το αμφισβητήσω; μερικοί άνθρωποι μπορούν να περιγράψουν ακόμα και τι χρώμα κάλτσες φορούσες πριν από τριάντα χρόνια που σε προσπέρασαν την ώρα που μιλούσες στο τηλέφωνο της γωνίας [τότε ήταν ακόμα με κέρμα]. είναι να μην σου τύχει τίποτα και τους πάρουν για μάρτυρες, την έβαψες.
αυτός λοιπόν, αφού μου συστήθηκε [γιώργος τάδε, 1.96] και μου είπε ότι πέτυχε στο ταξί έναν τύπο που είχαν γεννηθεί στο ίδιο νοσοκομείο [δεν θα είχε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δεν είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο της νέας υόρκης -''κοίτα να δεις φίλε μου τι μικρός που είναι ο κόσμος''] άρχισε να μου λέει για μια 46άρα που μπήκε στο ταξί πριν από μερικές μέρες και ήταν σίγουρος ότι κάπου την ήξερε και κουβέντα στην κουβέντα αποδείχτηκε ότι, πραγματικά, ήταν πρώην γυναίκα του γνωστού ένος φίλου του και αφού ήταν κατά κάποιον τρόπο γνωστοί, τον κάλεσε στο σπίτι της και πήγε. και την ''ξεπούτσιασε''. τις λεπτομέρειες δεν τις γράφω όλες, θα συγκρατηθώ. δυστυχώς, δεν γινόταν να συνεχίσουν επειδή η κυρία είχε μια νεαρή κόρη [19] που την είδε και τρελάθηκε και τα φοβόταν τα οικογενειακά δράματα -επειδή ''τον ξέρει τον εαυτό του, δεν μπορεί να συγκρατηθεί''. τα είχε περάσει μια φορά με μια βουλγάρα και την κόρη της και δεν είχε διάθεση να τα ξαναζήσει.
μέχρι να φτάσει στην σπύρου τρικούπη έμαθα ότι η πιο ωραία γυναίκα που είχε ποτέ σχέσεις ήταν αλβανίδα, αλλά την χώρισε επειδή δεν τον ήθελε ο γιος της [22 χρονών, 1.90].
"και γιατί δεν μπορούσες να την πάρεις και να φύγετε;" ρώτησα κι εγώ ο αφελής.
''τι να την κάνω μόνη της;'', μου είπε, ''γούσταρα και το γιο, όχι μόνο τη μάνα".
~απ' τις πιο ωραίες ατάκες που έχω ακούσει ποτέ σε ταινία: στο la pointe courte της agnes varda, κι ενώ το ζευγάρι των παριζιάνων μιλάνε για ώρες ατελείωτες για να λύσουν τα συναισθηματικά τους, η χωριάτισα που τους φιλοξενεί στο σπίτι της στο ψαροχώρι λέει στο σύζυγό της -με τον οποίο στέκονται αμίλητοι, στην είσοδο του σπιτιού τους- το σοφό: ''they talk too much to be happy''.
~πάκι πάνθηρες