Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

hype williams


οι hype williams είναι τελικά ζευγάρι. αυτή απ' την εσθονία κι αυτός απ' το λονδίνο. ζουν κι οι δυο μαζί στο βερολίνο τους τελευταίους οχτώ μήνες και έχουν ένα σωρό ιστορίες να διηγηθούν από τις εμπειρίες τους με τα μίντια [μία δημοσιογράφος των νιου γιορκ τάιμς τους πήρε τηλέφωνο και τους ρώταγε για το νέο βίντεο που σκηνοθέτησαν για την κριστίνα αγκιλέρα, νόμιζε ότι μίλαγε με τον αμερικάνο σκηνοθέτη hype williams, απ' τον οποίο έχουν δανειστεί το όνομα. κάπου αλλού τους χαρακτήρισαν ''το περίεργο σαϊντπρότζεκτ του'', άσε που όταν τους κάνεις γκούγκλ βγαίνει πάντα ο άλλος. στο ίντερνετ σχεδόν δεν υπάρχουν, κάτι που δεν είναι και τόσο καλό για ένα νέο γκρουπ. νέο που λέει ο λόγος, υπάρχουν εδώ κι ενάμιση χρόνο, δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν γιατί έγινε το καλοκαίρι αυτό το μπαμ. για όλα φταίει το wire και το boomkat]. μισούν τα cd γι' αυτό κυκλοφορούν μόνο βινίλιο. αυτός έχει να αγοράσει δίσκο δέκα χρόνια.
παρόλο που μου επανέλαβαν τα ονόματά τους τρεις φορές, όταν έπρεπε να τους συστήσω στο φρέντι πάλι δεν τα θυμόμουν, έτσι απλά τους έδειξα εκατέρωθεν και συστήθηκαν μόνοι τους. και πάλι δεν άκουσα πώς τους λένε.
είναι πολύ βολικά παιδιά, περπάτησαν σε όλο σχεδόν το κέντρο αδιαμαρτύρητα και τους άρεσε πάρα πολύ η αθήνα. κι ενθουσιάστηκαν με το υπόγειο του bios. για αύριο έχουν ετοιμάσει σπέσιαλ πρόγραμμα με διασκευές από το odyssey του vangelis -όταν τους έδειξα το σπίτι του δίπλα στο μουσείο ακρόπολης -ένα που νομίζω ότι είναι δικό του- σοκαρίστηκαν επειδή το θεώρησαν καλό οιωνό [δεν ήξερα τίποτα για τη διασκευή].
η συνέντευξη που τους πήραν ο .flp και ο tzomborgha αύριο το πρωί.