Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

μετρίως μέτριοι


στο πιλοτικό επεισόδιο του πρώτου κύκλου ο jay -o κατά φαντασίαν γαμίκουλας της παρέας, αυτός με τα κόκκινα στη φωτο- δίνει στους φίλους του συμβουλές για την πρώτη φορά κι οι υπόλοιποι έχουν απορίες:
"i'm just really good at shagging now"
''how do you do it best, then?''
''just deep. try to get really deep, right up to the balls''
''and do you put the balls in? i've heard you've got to put the balls in to make it work''
''yeah, you can do. some girls like it, some don't''
ok, σαν στόρι δεν είναι τίποτα πρωτότυπο. στα πρώτα επεισόδια μου φάνηκε σαν την αγγλική βέρσιον του αμέρικαν πάι, τέσσερις έφηβοι που μιλάνε κυρίως για σεξ και ονειρεύονται να χάσουν την παρθενιά τους, με λίγο από άντριαν μολ [ο will -ο πρωταγωνιστής, τέρμα δεξιά- τον θυμίζει αρκετά και σαν χαρακτήρας και σαν εμφάνιση].
το inbetweeners ξεκινάει χλιαρά, με χοντροκομμένα αστεία και χιούμορ που κάποιες στιγμές μπορείς να το πεις και χυδαίο, αλλά σε κάθε επεισόδιο γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον, οι διάλογοι των πιτσιρικάδων είναι τόσο ρεαλιστικοί που σε σοκάρουν [ειδικά αν τους σκεφτείς σε ελληνικό σίριαλ που όλοι μιλάνε για το σεξ με υπονοούμενα και έναν ηλίθιο ''οικογενειακό'' καθωσπρεπισμό λες και απευθύνονται σε καθυστερημένους], τα περιστατικά εντελώς ''αληθινά'', η γλώσσα βρώμικη και σπαρταριστή, οι πρωταγωνιστές συνηθισμένοι και μέτριοι, χωρίς καμια ιδιαιτερότητα [εκτός από την εφηβική εμμονή για το σεξ -η οποία δεν είναι μόνο εφηβική, οπότε δεν πιάνεται για ''ιδιαιτερότητα''].
όλα αυτά και ένα σωρό ασήμαντες λεπτομέρειες της καθημερινότητάς τους κάνουν τη σειρά τόσο απολαυστική [ειδικά τον τρίτο κύκλο, με διαφορά τον καλύτερο] που δεν χρειάζεται ούτε παράξενα σενάρια ούτε σουρεαλιστικές εξυπνάδες και εξωφρενικές καταστάσεις για να κολλήσεις στον καναπέ τις 9 ώρες που διαρκούν τα 18 επεισόδια [6 σε κάθε κύκλο].
κάποια περιστατικά είναι τόσο ξεκαρδιστικά που στις 3 τα ξημερώματα η γειτόνισσα ξεκλείδωσε την πόρτα της και βγήκε να δει τι συμβαίνει [γέλαγα δυνατά].
οι τέσσερις 17χρονοι είναι αμείλικτοι στα σχόλια τους, ακόμα κι όταν μιλούν για τη ''μουνάρα'' μάνα του will [κάθε φορά που τον βλέπουν του επαναλαμβάνουν τι θέλουν να της κάνουν] ή για τον πατέρα του neil που υποπτεύονται ότι είναι gay. και άλλα πολλά. οι inbetweeners ''δεν είναι αρκετά κουλ για να είναι δημοφιλείς ούτε αρκετά σπασίκλες'', είναι μετρίως μέτριοι μαθητές απ' τα προάστια του νοτιοδυτικού λονδίνου που θα μπορούσαν να είναι ήρωες στο πιο βαρετό σίριαλ του κόσμου [αν ήταν ελληνικό].
το inbetweeners προβλήθηκε στο channel 4 από το 2008 ως το 2010 [ο τρίτος κύκλος με ρεκόρ τηλεθέασης] και τον αύγουστο ξεκίνησαν στα μάλια της κρήτης τα γυρίσματα της ταινίας που θα προβληθεί μέσα στο 2011. και οι τρεις κύκλοι υπάρχουν σε ένα box, ενώ με λίγη τύχη μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα επεισόδια εδώ.