Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

πείνα μπάους


η αρχή έγινε με τις πάπιες του εθνικού κήπου. εξαφανίστηκαν πριν από καναδυο χρόνια, δηλαδή δεν εξαφανίστηκαν μόνες τους, τις έφαγαν.
ποιος τις έφαγε άγνωστο, κάποιοι πεινασμένοι, σημασία έχει ότι οι λίγες που γλίτωσαν βρίσκονται πια μαντρωμένες και μαραζωμένες στα κλουβιά του κήπου.
μετά άρχισαν να εξαφανίζονται κοτσίφια, δεκαοχτούρες και τα άγρια πουλιά απ' το φραγμένο πεδίο του άρεως, αλλά ποιος χέστηκε για τα κοτσίφια, οι ομάδες περιφρούρησης πρόσεχαν να μην τρώει κανείς άλλου είδους πουλιά [τουλάχιστον σε δημόσια θέα, μέσα στους θάμνους οι χομπίστες μια χαρά το εξασκούν το bird watching].
μετά εμφανίστηκε αυτή η είδηση στο ποντίκι: "μόνο τα όρια της εξαθλίωσης μεταναστών που ζουν στο κέντρο της αθήνας μπορούν να δείξουν οι καταγγελίες ότι κλέβουν σκυλιά από τους ιδιοκτήτες τους έξω από σούπερ μάρκετ και στο δρόμο για να χορτάσουν την πείνα τους. μέχρι στιγμής, το φαινόμενο είναι πιο έντονο στις οδούς φυλής, πιπίνου, αγίου μελετίου, αριστοτέλους και πατησίων, ενώ σημειώνεται πως τα σκυλιά στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν αρχίσει να μειώνονται [...] όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έχει ήδη δεχτεί δεκάδες καταγγελίες για κλοπή σκυλιών με σκοπό τη βρώση" [thnx to kapetank για την ενημέρωση].
μου θυμίζει τις καταγγελίες για τη μαζική σφαγή χελώνων από την πρώτη φουρνιά βούλγαρων -οι οποίοι πριν από καμιά δεκαριά χρόνια εξαφάνισαν όλες τις χελώνες από 20 χρονών και πάνω από την ελληνική επαρχία. τις έβαζαν πάνω στη φωτιά ζωντανές και μετά τις έκαναν γκουρμέ πιάτο. δεν ίδρωσε τι αυτί κανενός, μόνο του πατέρα μου που του έκλεψαν τη χελώνα απ' την αυλή, αλλά όταν έχεις να κάνεις με πεινασμένους τους κατανοείς. τι να φάνε οι άνθρωποι;
μετά κάηκε όλη η ελληνική επικράτεια, εξαφανίστηκαν οι χελώνες μια και καλή, και οι βούλγαροι συμβιβάστηκαν με σκαντζόχοιρους.
προχθές, ο κοκκινοτρίχης ταξιτζής -ίδιος ο γαλιφιανάκης, αλλά δεν είχαν σχέση, ούτε τον είχε ακουστά- που με πήγε στο θησείο [5 λεπτά, 3μιση ευρώ] μου είπε ότι έχει προσέξει ότι έχουν εξαφανιστεί οι γάτες απ' τη γειτονιά του κι εγώ νόμισα ότι κάποιος τις εξολοθρεύει με φόλες. ''ποιες φόλες;'' μου είπε, ''θυμάσαι κάποτε ένα σουβλατζίδικο στην φωκίωνος που πούλαγε τα πιο νόστιμα σουβλάκια της αθήνας;''
θυμόμουν.
παρένθεση. ''χθες την πρωίαν εις την οδόν αθηνάς συνελήφθησαν υπό του α­στυνόμου του τμήματος αγορανομίας αθηνών καθ' η στιγμήν απεπειρώντο να πωλήσουν εις διερχόμενον διαβάτην μίαν γαλήν ως κόνικλον [...] ο τζέκος συστηματικώς συνελάμβανεν, έσφα­ζε και επώλει γαλάς έξωθε της κεντρικής αγοράς, σε σημείον που να μη μείνη γαλή εις την περιφέρειαν [βραδυνή, 16.2.42, thnx to kapetank]. κλείνει η παρένθεση.
επίσης, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα [τον kapetank] περισσότερα από 200 άτομα ψαρεύουν με καλάμια στο θερμαϊκό και ό,τι πιάνουν το τρώνε.
στη συνέχεια ο ταξιτζής άρχισε να λέει τα γνωστά που λένε οι ταξιτζήδες για την ακρόπολη [να την γκρεμίσουν, να την κάνουν κομματάκια να την πουλήσουν για σουβενίρ κλπ] και μου εκμυστηρεύτηκε ότι στα 56 χρόνια του έχει ανέβει μόνο μία φορά όταν ήταν φαντάρος που πήγε αναγκστικά να δείξει τα μάρμαρα σε μια γερμανίδα γκόμενα [την είχε καμακώσει στο νησί που υπηρετούσε]. και σιγά τα μάρμαρα.
μετά, πρότεινε ως λύση για να ελαττώσουμε το έλλειμμα να πουλήσουμε όλους τους ''αποκεφαλισμένους'' και τους ''κοψοπουτσιασμένους'' απ' τα μουσεία, έτσι κι αλλιώς είναι ελαττωματικοί.
[υ.γ. στην περιοχή γύρω από το ολυμπιακό στάδιο και σε δύο πάρκα της αθήνας οι σκίουροι που εγκατέλειψαν κάποιοι άσπλαχνοι φιλόζωοι έχουν πολλαπλασιαστεί, έχουν κάνει αποικίες και είναι εύκολο να τους πιάσεις με δόλωμα [οδηγίες σε άλλο ποστ]. εγγυημένα έχουν το πιο νόστιμο κρέας από όλα τα παραπάνω [δεν έχω δοκιμάσει, αλλά έχω αμερικάνους γνωστούς που τους εμπιστεύομαι]. προς το παρόν εδώ είναι η πρώτη δόση της συνταγής.
8 balls