Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

try again


~αν ψάχνεις για την τέλεια παραγωγή και καλοφτιαγμένη σημερινή ποπ για ν' ακούς τέρμα στο αυτοκίνητο ή να τεστάρεις πανάκριβο ηχοσύστημα, ο δίσκος του kanye είναι η ιδανική επιλογή. κι είναι πολύ καλός δίσκος. όσο κι αν έχεις διάθεση για κανιβαλισμούς [και τα πρώτα 3-4 τραγούδια προσφέρονται είναι η αλήθεια], από το 8 και κάτω οι συνθέσεις είναι μια χαρά και δεν προσφέρονται για κακά σχόλια. απ' την άλλη, αν δεν σου λένε τίποτα οι άψογες παραγωγές και ακούς μουσική απ' τα ηχεία του laptop, χέσε και τον kanye west και τα τέλεια κομμάτια του. θα βαρεθείς.
από όλη την τελειότητα, δυο κομμάτια κρατάω: το hell of a life και το lost in a world -αυτό το δεύτερο θα το ακούς σε λίγο διασκευασμένο σε όλες τις ελληνικές πίστες.
~υπάρχει ένα τραγούδι που με κάνει να θέλω να κλάψω ΚΑΘΕ φορά που το ακούω, απ' την πρώτη φορά, πριν ακόμα σκοτωθεί η τραγουδίστρια [και αποκτήσει ακόμα πιο δραματική διάσταση]. εκεί που λέει ''and if at first you don't succeed, dust yourself off and try again'' ανατριχιάζω, θα έπρεπε να είναι ο εθνικός ύμνος αυτή τη στιγμή [τι να σου πει πια το ''σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή''...]. μεγάλο τραγούδι.
~aaliya διασκευάζει κι ο forest swords στο άλμπουμ του, ήθελα εδώ και μήνες να βρω ευκαιρία να βάλω τα δυο κομμάτια, αυτό είναι το ορίτζιναλ κι αυτή η αγνώριστη διασκευή, -πού να σου πάει το μυαλό...
[στη φωτο ο άκτρες σκοτώνει τον ζόμπι και ο μάνατζερ της 4ad το απολαμβάνει].
~α, κι αυτή είναι μια ελεύθερη διασκευή του try again, πολύ ελεύθερη.