Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

43 και μισό~επεισοδιακή μέρα. αναμενόμενο, οι αρκέιντ φάιαρ συνεχίζουν να μαζεύουν διθυραμβικές κριτικές κι έτσι συνεχίζονται και οι φωτιές και οι πλημμύρες και οι καύσωνες. επίσης, παίζουν σολντ άουτ παντού, που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα οδεύει ολοταχώς προς την καταστροφή -και καλά να πάθει με τέτοια που ακούει και που τρέχει να δει.
~ο οδηγός πού ήταν ακριβώς μπροστά μας στα διόδια αρνιόταν κατηγορηματικά ναι πληρώσει το ''γαμησιάτικο'' 1 ευρώ και 90 λεπτά και απαιτούσε απ' την υπάλληλο να τους ανοίξει την μπάρα για να περάσουν. αυτή, πολύ ψύχραιμη, του έλεγε ''υπογράψτε τη δήλωση και μετά θα σας αφήσω'', αυτός ανένδοτος. ξαφνικά, κατέβηκε η γυναίκα που τον συνόδευε, σήκωσε την μπάρα, και μόλις πέρασε το αυτοκίνητο μπήκε μέσα κι έφυγαν τρέχοντας. δεν ξέρω αν πρόλαβαν να του σημειώσουν τον αριθμό, αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω αν ο οδηγός κατάφερε να τη γλιτώσει.
εμείς πληρώσαμε, επειδή: α) είχαμε τα 1,90 πρόχειρα και β) επειδή η υπάλληλος ήταν ήδη υποψιασμένη [έχω χάσει μια φορά το δίπλωμα επειδή έτρεχε κάποιος που με προσπέρασε με 170 -τον έπιασε το ραντάρ-, ενώ εγώ ο νομοταγής σταμάτησα στο μπλόκο].
~μου ήρθε με μέιλ και το δημοσιεύω με κάθε επιφύλαξη και ελαφρά "πειραγμένο":
"και κάτι σεξιστικό, χρήσιμο και τσεκαρισμένο: δύο στάνταρ σημεία στο κέντρο για να ''χτυπήσεις'' γκόμενα (και μάλιστα όχι ό,τι να 'ναι) είναι ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος του ζάρα στην κοραή και ο πρώτος όροφος στο h&m στην κολοκοτρώνη (πίσω απ' την παλιά βουλή). οι καλύτερες ώρες: από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 4.30 το απόγευμα. οι γυναίκες που βγαίνουν μόνες τους για ψώνια αυτές τις ώρες είναι κυρίως ελεύθερες και έγκυρες πληροφορίες λένε ότι στα 10 χαρτάκια με τηλέφωνα που θα μοιράσεις ανταποκρίνονται οι 3 (που είναι πάρα πολύ καλό νούμερο). αν συνοδέυεσαι κι από γυναίκα, οι πιθανότητες ανταπόκρισης αυξάνονται ακόμα περισσότερο".
καλό βόλι.