Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

μπιλ και μπίλι


~όποτε βλέπω τη φάτσα του μπιλ μάρεϊ μού έρχεται στο μυαλό ένας γνωστός μου -που δεν του μοιάζει μόνο φυσιογνωμικά, αλλά κάνει και τις ίδιες ακριβώς κινήσεις, έχει ακόμα και την ίδια βλογιοκομμένη όψη και τα ίδια θλιμμένα droopy μάτια. αυτός λοιπόν είχε μια γυναίκα που μίλαγε μόνο για σεξ, αποκλειστικά όμως, μάζευε τα πιτσιρίκια της γειτονιάς και τους περιέγραφε με λεπτομέρειες πώς το έκανε με τον άντρα της και τους έδειχνε τσόντες στο βίντεο. αφού τα έκανε φουσέκι τα έδιωχνε να πάνε σπίτι τους.
αυτή λοιπόν μια μέρα πήρε το παιδί της κι εξαφανίστηκε και ο "μπιλ μάρεϊ" έμεινε έρημος και αλκοολικός [δεν θυμάμαι αν ήταν ήδη ή αν έγινε μετά, σημασία έχει ότι μέσα σε μερικούς μήνες ήταν σαν να τον φούσκωσες με τρόμπα: έγινε διπλάσιος].
τελικά η κοινωνία της επαρχίας είναι πολύ πιο προχωρημένη από τον μικρόκοσμο μιας μεγάλης πόλης, στην πόλη μπορεί να περνάς απαρατήρητος αλλά αν σε πάρουν είδηση την έχεις βάψει, ενώ στο χωριό μπορούν να ανεκτούν και τα χειρότερα και μέσα σε μερικούς μήνες να είναι όλα μέλι γάλα. τώρα που το σκέφτομαι, ξέρω έναν τύπο που έχει δυο γυναίκες σε δύο σπίτια, και μάλιστα αδελφές, και έχει κάνει παιδιά και με τις δύο [τι big love και κολοκύθια], οι οποίες βεβαίως δεν είναι τόσο πολιτισμένες σαν τις αμερικάνες μορμόνες και δεν μιλάνε μεταξύ τους, αλλά μοιράζονται άνετα τον ίδιο άντρα.
ξέρω και έναν γέρο που του άφηνε η γειτόνισσα να προσέχει το κοριτσάκι της [δύο; τριών; μωρό πάντως] και αυτός το κρατούσε με μεγάλη ευχαρίστηση. μια μέρα που γύρισε σπίτι επειδή κάτι είχε ξεχάσει η γυναίκα έπαθε σοκ: είδε την κόρη της να γλύφει το πουλί του πορνόγερου, ο οποίος της το έδινε για γλυφιτζούρι [αφού πρώτα τα άλειφε με μέλι]. άρχισε να φωνάζει, έγινε ένας ψιλοχαμός, μαζεύτηκε η γειτονιά και ο γέρος εξορίστηκε για μερικούς μήνες στα παιδιά του στην αθήνα. μετά επέστρεψε κι όλα είχαν ξεχαστεί. άνοιξε ξανά και το μαγαζί και όλοι έκαναν σαν να μην είχε γίνει τίποτα.
~αυτό είναι ένα από τα πολύ σπάνια σάουντρακ της δεκαετίας του 70 από μια ταινία με σατανιστές μπάικερς στην αυστραλία, το stone, στην πλήρη του μορφή με τα 20 κομμάτια και όχι τα 13 του ορίτζιναλ. περιέχει και τα 3 τραγούδια.
μπίλι γκριν-στόουν.