Σάββατο 29 Μαΐου 2010

elfish tapes live


ΙΟΝ presents

Elfish Tapes / Ένα ψηφιακό παραμύθι γραμμένο αναλογικά
Μετά από δύο επιτυχημένα albums («Νο Camera»/2005 - Klik Records και «You & Me»/2009 – Klik Records) ο ΙΟΝ (Γιάννης Παπαϊωάννου) επιστρέφει με το νέο του project «Elfish Tapes» για να επιβεβαιώσει όσους τον έχουν ήδη χαρακτηρίσει ως έναν από τους πρωτοπόρους εξερευνητές της ελληνικής ατμοσφαιρικής electronica.
Η ατμόσφαιρα, όμως, είναι μόνο το ένα στοιχείο που μοιάζει να διαπερνά το νέο του άλμπουμ, που ξεκινά από τα βάθη της μνήμης για να καταλήξει στην πιο σκληρή εκδοχή του τώρα. Η νοσταλγία, σχεδόν ακατέργαστη, είναι η ευθεία γραμμή που ενώνει τα 14 tracks του «Elfish Tapes», τα οποία, όπως και ο τίτλος τους, μοιάζουν με αναλογικές κασέτες γραμμένες πρωτίστως μέσα στην φαντασία ενός κοριτσιού, με το όνομα Elfish.
Αφήνοντας για λίγο πίσω του την καθαρόαιμη techno που υπήρξε σήμα κατατεθέν του, ο ΙΟΝ απογυμνώνει τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία του για να ολοκληρώσει μια τρυφερή και ταυτόχρονα βίαιη συμφωνία για την ενηλικίωση. Χρησιμοποιώντας μαγνητοταινίες, φυσικούς ήχους & field recordings, παραδοσιακά ηλεκτρικά όργανα, φωνές που αφηγούνται την ιστορία του χαμένου κοριτσιού, και μαζί με δάνεια από την μυθολογία μιας ημιτελούς οικολογικής εποποιίας, ο ΙΟΝ βυθίζεται στο ανεξερεύνητο, το συνειδησιακό και το ανιδιοτελώς ρομαντικό. Και στην πιο ώριμη στιγμή της διαδρομής του μέσα στην αχανή χώρα της ηλεκτρονικής μουσικής δίνει από την αρχή νόημα στην ξεχασμένη έννοια της αθωότητας. Μαζί του συνεργάζονται οι Φαίδρα Βόκαλη στις φωνές, η May Roosevelt στο theremin, οι Σπύρος Φάρος και Ηλίας Κατελάνος στις ηλεκτρικές κιθάρες και η Αγγελική Βρεττού στα video.
Το άλμπουμ «Elfish Tapes» κυκλοφόρησε το Σάββατο, 27 Μαρτίου σε μορφή file/mp3 μέσω free download από το επίσημο blog του ΙΟΝ
http://nocamera.wordpress.com/2010/03/27/ion-elfish-tapes-free-filemp3-download/
Η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του άλμπουμ “Elfish Tapes” θα γίνει στις 29 Μαΐου στην KNOT Arts Gallery. Εκεί θα παρουσιαστούν κομμάτια / αποσπάσματα / ηχογραφήσεις από το άλμπουμ, ενορχηστρωμένα σε ένα ενιαίο live διάρκειας 66.5 λεπτών από τον ION και τους καλεσμένους μουσικούς που έχουν παίξει σε αυτά. Ταυτόχρονα, θα γίνει και η προβολή των video της Αγγελικής Βρεττού, τα οποία έχουν σκηνοθετηθεί για το project και που συγχρονισμένα με την μουσική θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ολοκληρωμένη την εικόνα των Elfish Tapes.
Απόψε, Έναρξη: 21:30_Είσοδος: 7 ευρώ. στη knot.