Κυριακή 16 Μαΐου 2010

λάρσα σούφι


~στο γάμο της ξαδέρφης μου την προ-προηγούμενη εβδομάδα συνειδητοποίησα ότι τώρα πια τις έχω όλες αποκατεστημένες [και τις 6 πρώτες ξαδέρφες, οι δυο τελευταίες έκαναν διπλή τελετή, γάμο-βαφτίσια, περίμεναν μάλιστα να περπατήσει πρώτα το μωρό για να είναι και παρανυφάκι] και έτσι επιτέλους μπορούν να πάρουν σειρά οι άντρες [άλλοι 7, ο ένας παντρεμένος].
~η τελετή του γάμου ήταν τόσο καθώς πρέπει, που ο παπάς στο τέλος του μυστηρίου έβγαλε συγχαρητήριο λόγο για την άριστη συμπεριφορά των καλεσμένων -ούτε ρύζι είχε, ούτε κουφέτα, κάτι που μας φάνηκε περίεργο την ώρα της τελετής, αλλά δεν μιλήσαμε από ευγένεια επειδή νομίσαμε ότι τα είχαν ξεχάσει. μετά μάθαμε ότι είναι εντολή του μητροπολίτη: τέρμα τα ρύζια επειδή λερώνουν τις εκκλησίες, αλλά ο παπάς γάτα, είχε μια πολύ καλή δικαιολογία για την απαγόρευση. είναι ανοησία -είπε- να εύχεσαι να ριζώσουν οι νεόνυμφοι με ρύζι που φυτρώνει σε στάσιμα νερά και σε βάλτους, και να πάει να χαθεί το παλιόρυζο -το μολυσμένο- απ' τους γάμους, αυτό φταίει που οι περισότεροι καταλήγουν σε διαζύγια.
~στο γλέντι είχε την ορχήστρα της έφης θώδη λάιβ που ειδικά για τη βραδιά έπαιζε πυρίχιους [ο γαμπρός είναι μισός πόντιος] και οι φίλοι του έκλεψαν την παράσταση -τι τσάμικα, λιβανατέικα και της πυκροδάφνης τον ανθό και μαλακίες, όταν άρχισαν να χορεύουν πυρίχιους ακόμα κι η γιαγιά μερακλώθηκε [ευτυχώς δεν σηκώθηκε να χορέψει]. ωστόσο πήγε 4 φορές στην τουαλέτα από μισή ώρα τη φορά.
~η νύφη κι ο γαμπρός δεν ήταν στο γλέντι γιατί μετά τα βαφτίσια το μωρό ανέβασε πυρετό και πήγαν να του τον ρίξουν [αυτά παθαίνεις αν κάνεις παιδιά πριν παντρευτείς]. ήρθαν στις 4 το πρωί και πρόλαβαν μόνο τους πυρίχιους.
~η βιτρίνα στη φωτογραφία είναι της marfin δυο μέρες πριν την κάψουν [η φωτο είναι του σπύρου σιμωτά].
~δε γαμάς που δε γαμάς, κάνε ένα ρεμίξ στο λάρι γκας. λάρσα σούφι.