Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

σοφία ορθή


~μετά από είκοσι ακροάσεις κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη ώρα για να ακούσεις την erykah είναι στις 7.30 το πρωί. δεν ξέρω γιατί, αλλά ισχύει, είναι το ίδιο ανεξήγητο με το ότι ξαφνικά αρέσει σε όλους η hi-tek soul -που δεν είναι και τόσο hi tek τελικά, είναι απλά καλή σόουλ, απ' αυτή που μέχρι πριν από 15 χρόνια έκανε τους πιο πολλούς να βγάλουν σπυριά [too black]. η erykah είναι "θρησκεία" και "η νέα μαντόνα", sort of -μέχρι τα ρούχα πέταξε και κυκλοφόρησε γυμνή στο έλ έι- και να δεις που το επόμενο τρεντ στην πίστα θα είναι τουρμπάνι και το σπέισι αργόσυρτο μπιτ [με ολίγη από τσιφτετέλι, γιατί με σόουλ δεν μπορείς να κρατήσεις μαγαζί]. έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρχει και μεγάλη διαφορά στις αντιδράσεις του πλήθους, η νέα γενιά έχει κλειδώσει μόνο σε μια κίνηση, πανομοιότυπη, όταν αρχίσει το χορό: τα χέρια ψηλά να στριφογυρνάνε στους καρπούς, σπάει η μέση, μάτια κλειστά, άντρες γυναίκες, ακόμα κι αν ακούγεται το in-a-gada-davida [χορός "πρωινάδικο"].
~το new amerykah part two είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ [κι ακούγεται ακόμα καλύτερο στις 7.45 το πρωί], ρισπέκτ στην έρικα και στους παραγωγούς της, αλλά το fox trot mannerisms της pursuit grooves μ' αρέσει πιο πολύ. δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, αλλά μ' αρέσει το ίδιο και στις 6 το απόγευμα [ενώ την έρικα την ψιλοβαριέμαι].
~στη φωτο διάσημη μπλόγγερ [με διαχρονικό στάιλινγκ] που φαινόταν από μικρή ότι θα γίνει διάσημη. στο αριστερό χέρι κρατάει σφιχτά κουλουράκι, με το δεξί στηρίζει το σαγόνι για να βγει η πόζα πιο σέξι. σήμερα γράφει χωρίς τόνους και δηλώνει "μου αρεσει να ζηταω το μεηλ απο αυτους που μου κανουν εντυπωση απο την πρωτη στιγμη για να τους στειλω φιντμπακ, αλλο που δεν το κανω ποτε, μου αρεσει η θεωρια του αντωνη του ναυτη για το σεξ πως δεν πρεπει να εισαι πολυ εκλεκτικος διοτι για να χτισεις πρεπει να μπαζωσεις πρωτα". η φωτο είναι βίντατζ έιτις [απόδειξη το όουλντ σκουλ αθλητικό στο μπαγκ-κράουντ και το μίνι μπούμ-μποξ].
υ.γ. ευχαριστώ τον κύριο νίκο καραβέλλα που επισήμανε το λάθος, η έρικα κυκλοφορεί γυμνή στους δρόμους του ντάλας και όχι στο έλ έι.