Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

[. . .]


~σε μια προσπάθεια να τηρήσω τα new year resolutions [καλά, λέμε τώρα] ξαναείδα σερί όλες τις ταινίες του χάνεκε -τις 9 απ' τις 11, εκτός του code unknown και του remake του funny games. το benny's video εξακολουθεί να μου προκαλεί το ίδιο σοκ με την πρώτη φορά [μου είχε φανεί ακόμα πιο σοκαριστικό από το funny games]. τη δεύτερη φορά προσέχεις κι όλες αυτές τις λεπτομέρειες που είχες χάσει και κάνουν το white ribbon σπουδαία ταινία.
~μπορεί να φτιάχνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα εδώ και μια δεκαπενταετία και με το heligoland να μην πάνε ούτε ένα βήμα παραπέρα, αλλά είναι οι massive attack και όσο προβλέψιμοι και ''μια απ' τα ίδια'' κι αν ακούγονται, δεν γίνεται να μην σε ενδιαφέρει η νέα δουλειά τους. το heligoland δεν είναι ο καλύτερος δίσκος τους, δεν έχει ούτε ένα τραγούδι που να ξεχωρίζει, δεν έχει όμως κι ούτε ένα κομμάτι που να είναι κατώτερο των προσδοκιών. απλά το 2010 δεν είναι ούτε 1991 ούτε 2003. και κανείς δεν περιμένει πια τόσα πολλά...
~τα πρόσεξα χθες: τα βιβλιαράκια της σειράς great ideas της penguine με τα αριστουργηματικά εξώφυλλα [φωτο] που υπάρχουν σε προσφορά στο ισόγειο του metropolis [υπάρχουν και οι τέσσερις σειρές] κάνουν 4,90 ευρώ το ένα και για κάθε τρία που παίρνεις, το τέταρτο είναι δωρεάν.