Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

carnage

πρόλογος: το ρολόι χειρός έχει εδώ και μια δεκαετία περάσει στο παρελθόν κι ανήκει στην ιστορία όπως και η κλεψύδρα -εδώ και κάτι εκατοντάδες χρόνια-, ή η βιντεοκασέτα. που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πιο ηλίθιες διαφημίσεις στις σελίδες των lifestyle περιοδικών από αυτές για πανάκριβα ρολόγια. δεν υπάρχει πιο άχρηστο αντικείμενο.
ξεφύλλιζα σήμερα ένα απ' τα κυριακάτικα περιοδικά μέσα στο ταξί κι ο ταξιτζής [σε τρελά κέφια, τον ζήλεψα και μ' έπιασε νοσταλγία, γιατί μου θύμισε τον εαυτό μου την εποχή που ξεκίναγα αυτό το μπλογ] αναρωτιόταν αν υπάρχει πια άνθρωπος με σώας τας φρένας που θα δώσει μια περιουσία για ν' αγοράσει ρολόι.
εκτός κι αν είναι τα πεθερικά του βασιλιά των τσιγγάνων που ψάχνουν δώρο αρραβώνα για το λεβέντη τους. ''ένα χρυσό ρόλεξ όσο να 'ναι είναι κλάσικ και πάει ασορτί με το χρυσό δόντι''. μετά συζητήσαμε για τους χώρους που πρέπει να μπουν αυτές οι διαφημίσεις ''με τους υπερ-πετυχημένους πατεράδες και τους γιους που μοιάζουν με καθυστερημένους'' για να μην πάνε χαμένες -και σίγουρα δεν είναι οι σελίδες των κυριακάτικων περιοδικών: σε πανό στο παζάρι του σχιστού και στις πόρτες των ντάτσουν. τη λέξη ντάτσουν την επανέλαβε καμιά δεκαριά φορές και κόντεψε να πνιγεί απ' τα γέλια.
μετά υπολόγισα ότι έχω πάνω από δεκαετία να φορέσω ρολόι. επίσης, όσο κι αν προσπάθησα ήταν αδύνατο να θυμηθώ πότε αγόρασα κινητό [κι ο ταξιτζής το ίδιο] ή πώς επικοινωνούσε ο κόσμος τις εποχές π.κ. [προ κινητού] ή π. ι. [προ ίντερνετ]. από το σύνταγμα μέχρι το σπίτι κόντεψα να κατουρηθώ απ' τα γέλια, τύφλα να' χουν τα χάπια κι η ψυχανάλυση αν πετύχεις έναν κεφάτο ταξιτζή.
μετά μου πήρε ένα πεντόευρω [με το δώρο] και ανταλλάξαμε ευχές.
το it's always sunny in philadelphia τέλειωσε χθες το βράδυ, τους είδα και τους τέσσερις κύκλους [αυτά που γίνονται στον τέταρτο είναι αδιανότητα] και τώρα δεν θέλω να δω τίποτα.
~από αύριο μέχρι τις 23/12 θα προβάλλεται στο 6 d.o.g.s. το rip: a remix manifesto. οι πληροφορίες από κάτω είναι απ' το δελτίο τύπου:
Στο Rip: A remix Manifesto, ο Brett Gaylor, ακτιβιστής του Διαδικτύου και σκηνοθέτης, καταπιάνεται με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στην εποχή της πληροφορίας, «πολτοποιώντας» το τοπίο των μίντια του 20ου αιώνα και σπάζοντας το φράγμα μεταξύ χρηστών και δημιουργών. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Girl Talk, ένας μουσικός που, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του mash up, κατάφερε να φτάσει στις πρώτες θέσεις των μουσικών τσαρτ ουσιαστικά μιξάροντας τραγούδια άλλων. Είναι όμως ο Girl Talk ένα λαμπρό παράδειγμα της δύναμης του λαού ή απλώς ένας μάγος της πειρατείας; Ο ιδρυτής της Creative Commons Lawrence Lessig, ο Υπουργός Πολιτισμού της Βραζιλίας Gilberto Gil και ο κριτικός της ποπ κουλτούρας Cory Doctorow επίσης εμφανίζονται στην ταινία.
Στο συμμετοχικό αυτό πείραμα, ο Brett Gaylor συνεχίζει τον διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μοιράζεται απ’ την πρώτη μέρα το υλικό του μέσω της ιστοσελίδας opensourcecinema.org για να μπορεί όποιος θέλει να το ρεμιξάρει.
meditation rock