Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

λιακάδα


σε κάποιο επεισόδιο απ' το it's always sunny in philadelphia ένας απ' τους κάφρους πρωταγωνιστές βλέποντας τη μορφή της παναγίας να σχηματίζεται στον τοίχο της τουαλέτας του ιρλανδικού μπαρ που είναι συνιδιοκτήτης [από τα άλατα γύρω απ' το καζανάκι], αρχίζει να φωνάζει "θαύμα, θαύμα" και αυτό που επακολουθεί θυμίζει αρκετά τις σκηνές στα μοναστήρια που εικόνες δακρύζουν ή αρχίζουν να βγάζουν άγιο μύρο. είναι περίεργο που όλα τα υγρά είναι διαφανή και ευωδιάζουν, ούτε μία εικόνα αγίου δεν έχει τρέξει σπέρμα ή πύον, ούτε μία εικόνα αγίας δεν έχει αναβλύσσει pussy juice ή περίοδο [διότι ως γνωστόν κανείς και καμία δεν άγιασε με οργασμούς]. τέλος πάντων, διαφημίζουν το ''θαύμα'' και γίνεται λαϊκό προσκύνημα, με το αζημίωτο βεβαίως, γιατί κι ο άγιος τάμα θέλει. στο τέλος ένας παπάς σάψαλο κατουράει τη ''μορφή'' και...εξαφανίζεται.
το it's always sunny in philadelphia έχει μερικούς από τους πιο κάφρους ήρωες που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στη μικρή οθόνη [και δεν είναι κινούμενο σχέδιο]. δηλαδή είναι αυτό ακριβώς που δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, -μία σειρά που θα φρίκαρε τους διαφημιστές και τις θρησκόληπτες θείτσες [στις πιο πολλές περιπτώσεις αυτά τα δυο πάνε μαζί] θα σταμάταγε στο δεύτερο επεισόδιο.
τα μέλη της ''συμμορίας'' είναι ρατσιστές, σεξιστές, αλκοολικοί, ομοφοβικοί, που πουλάνε ο ένας τον άλλο με την πρώτη ευκαιρία και ξημεροβραδιάζονται με το μυαλό στην απάτη, που κάνουν πάρτι όταν η μάνα του ενός πεθαίνει [για το μόνο που λυπούνται είναι που έγραψε την περιουσία της στον πρώην γκόμενο], που βρίσκουν ένα μωρό στα σκουπίδια και το βάφουν με μπογιά για τα παπούτσια για να το εκμεταλλευτούν πιο εύκολα [τα παιδιά των λατίνων έχουν μεγαλύτερη ζήτηση στα διαφημιστικά], που τολμάνε να κάνουν το μέσο επαρχιώτη αμερικάνο μπίλιες σε μια σειρά με τόσο ρεαλιστικούς διαλόγους που σε σοκάρουν. [ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσε να πει ο ένας πρωταγωνιστής στον άλλο σε δικό μας σίριαλ ''βρωμάς αρχιδίλα'', διότι όλοι μοσχομυρίζουν και τους έχει φάει η πολιτική ορθότητα].
όσο για τους αχαρακτήριστους ήρωες, εκεί που πας να τους συμπαθήσεις, λένε μια ατάκα και τους μισείς. και άντε πάλι απ' την αρχή.
α, παίζει κι ο ντάνι ντε βίτο σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, ακούγεται το never gonna give you up και το together forever του rick astley και στους τίτλους παίζει ένα θέμα που είναι τόσο easy listening που νομίζεις ότι σε κοροϊδεύουν...
γιατί ρε γαμώτο είναι τόσο μπροστά αυτά τα αμερικάνικα σίριαλ;