Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

ντιουκς εντ ντακς


~ο ταξιτζής με κοιλιά εγκύου στον ένατο και οδοντογλυφίδα στο στόμα μύριζε αλκοόλ και ξινίλα και φαινόταν να είχε μόλις πλακωθεί με κάποιον, γιατί ακόμα και την καλησπέρα την είπε γρυλίζοντας. μετά δεν ξανάβγαλε άχνα μέχρι που φτάσαμε στην εμμανουήλ μπενάκη, όπου άρχισε να βρίζει τους σκουπιδιάρηδες και τον αλήτη τον δήμαρχο που έχουν γαμήσει την αθήνα. στην μπενάκη οι στοίβες και στις δυο πλευρές του δρόμου είναι τόσο μεγάλες, που μόλις και μετά βιάς χωράει να περάσει ένα αυτοκίνητο και πρέπει υποχρεωτικά να πατήσεις πάνω τους.
του είπα ότι γαμημένη ήταν έτσι κι αλλιώς, αυτός συμφώνησε και άνοιξε πιο δυνατά την ένταση για να προσέξω τους στίχους απ' το κομμάτι που έπαιζε και έλεγε: "θα φύγω θα εξαφανιστώ, θα φύγω δεν κάνω πλάκα, θα φύγω για να μην μου πεις, στην υγειά του μαλάκα". στη στοίβα γωνία μπενάκη και βαλτετσίου τα αίματα απ' τα πεταμένα κρέατα φτάνουν σχεδόν μέχρι την πλατεία, ο ήλιος έχει δημιουργήσει σκουλίκια και η μπόχα κάνει την ατμόσφαιρα γιορτινή. 15 μέρες πριν τα χριστούγεννα 2009.
~δεν με τρέλανε ολόκληρος ο δίσκος του, αυτό το τραγούδι όμως του james pants μου θύμισε κάτι ωραίες ποπ στιγμές στα τέλη των 80s την πρώτη φορά που άκουσα blow monkeys.
~αν ο δίσκος των duke abduction [που είχα την εντύπωση ότι τους λένε duck adbuction και είχα μάλιστα θεωρήσει το λογοπαίγνιο πολύ γαμάτο] είχε προλάβει να κυκλοφορήσει πριν τελειώσει η χρονιά, θα ήταν σίγουρα στη δεκάδα μου. [η τριάδα larry gus-the boy-blend παραμένει τριάδα και είναι ασυναγώνιστη]. το the curious world of duke abduction κυκλοφορεί στις αρχές του 2010.