Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

απόψε


ο 1ος Όροφος και η organized music from thessaloniki παρουσιάζουν:
Manekinekod [+ visuals by Diora] και syndromes sister overdrive, live το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 22:00, στη Θεσσαλονίκη, Ολυμπίου Διαμαντή 20 (κάθετος στη Δωδεκανήσου), 1ος Όροφος
magnitophono & manekinekod
Πίσω από τα projects Magnitophono & Manekinekod, βρίσκεται η Ελένη Αδαμοπούλου. Στο μουσικό project “magnitophono”, που ξεκίνησε την διαδρομή του τον Μάιο του 2007, καταγράφονται ιστορίες με ηλεκτρονικούς ήχους και samples από βιντεοσκοπημένες στιγμές. Αστικοί ήχοι ( αέρας, θόρυβος κ.α.) μετατρέπονται σε ένα μελωδικό ταξίδι. To ep “Playtime” έχει κυκλοφορήσει από την Μinuta Records (Switzerland).
Σε πιο μινιμαλιστικούς ήχους και περισσότερους πειραματισμούς δημιουργήθηκε, τον Ιούλιο του 2007, άλλο ένα μουσικό project με το όνομα «manekinekod». Έχει συμμετάσχει στην συλλογική κυκλοφορία “4 women no cry, vol.3” της Monika Enterprise (Berlin). Μερικές από τις πόλεις όπου έχει εμφανιστεί: Γερμανία (Berlin, Leipzig), Πολωνία (Warsaw, Posnan) και στο Alpha-ville audiovisual festival (London) μαζί με τον Graphset (France) στα visuals.
syndromes sister overdrive
Οι syndromes sister overdrive είναι το ηχητικό ντουέτο των Κωστή Κηλύμη (syndromes) και Γιάννη Κοτσώνη (sister overdrive). Στις συναυλίες τους ασχολούνται με τα ζητήματα της ανταλλαγής ιδεών και της απροβλημάτιστης επικοινωνίας -με τη μουσική πάντα ως τελικό στόχο. Χρησιμοποιούν τόσο το λάπτοπ, όσο και παραδοσιακά ηλεκτρικά κυκλώματα και αναμιγνύουν καθαρούς τόνους, ηχογραφήσεις πεδίου, τις δυσλειτουργίες των ίδιων των κυκλωμάτων αλλά και ποικίλες επεξεργασίες, δημιουργώντας απρόβλεπτα κρυφο-ψυχεδελικά ηχοτοπία. Συναντιούνται σποραδικά αλλά συζητούν συχνότερα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγουν τις φλυαρίες όταν τελικά παίζουν μαζί.
μπορείτε να κατεβάσετε την ηχογράφηση ενός προηγούμενου λάιβ τους από εδώ.