Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ειδωλο-λάτρες


~στην πειραιώς, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. ο τύπος που ψάχνει τα σκουπίδια έχει γεμίσει μια τσάντα με μισοφαγωμένα... φαγώσιμα. δεν μπορώ να δω τι, αλλά λίγη ώρα αργότερα τον πετύχαμε μέσα στη βροχή στο παγκάκι της στάσης να μασουλάει κάτι κίτρινο. στο μεταξύ, στους δρόμους του ψυρρή, παπάδες, όργανα της τάξης και βλοσυροί μεσήλικες με λουλούδια στα χέρια είχαν βγάλει βόλτα μια εικόνα με συνοδεία φιλαρμονικής. αν δεν ακουγόταν το γιορτινό εμβατήριο θα ήμασταν σίγουροι ότι πετύχαμε κηδεία.
~αν δεν έχεις δει την ταινία είναι αδύνατο να καταλάβεις γιατί η ανακάλυψη ολόκληρου αυτού του σάουντρακ -που δεν κυκλοφόρησε ποτέ, είχε βγει μόνο ένα 7ιντσο με 4 κομμάτια κι αυτό πολύ περιορισμένα- μπορεί να προκαλέσει τέτοια συγκίνηση.
~κι αυτή είναι η στέλλα χασκήλ σε ένα άλμπουμ που μαζεύει κάποιες απ' τις λιγότερο γνωστές ηχογραφήσεις της. στα 7 μόλις χρόνια που πρόλαβε να ασχοληθεί με το τραγούδι ηχογράφησε 102, έκανε β' φωνή σε άλλα 30, ενώ πέθανε νεότατη, στα 36 της, από καρκίνο. πολύτιμο άλμπουμ.