Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

live [με 18 ευρώ]


μια πολύ καλή εβδομάδα για live, ξεκινώντας από απόψε:
~οι
φανταστικοί ήχοι και ο άγγελος κυρίου ντύνουν με μουσική τις μικρού μήκους ταινίες του space στις νύχτες πρεμιέρας. στο δαναό, στις 10. απόψε, τρίτη, με 6 ευρώ.
~την πέμπτη το βράδυ η geneva jacuzzi παίζει στο booze [με 7 ευρώ είσοδο]:
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια trash φιγούρα που συχνάζει στο new wave σκηνικό του Liquid Sky ή στα πολύχρωμα 80s πάρτι του Less Than Zero. Η κατά το ήμισυ ελληνικής καταγωγής και εικαστικός Geneva Garvin (aka Geneva Jacuzzi) ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα κάνοντας διάφορες μυστηριώδεις και φευγαλέες εμφανίσεις με χλευαστικά ψευδώνυμα, πριν δημιουργήσει το πιο γνωστό της σχήμα, τους Bubonic Plague, μια ψευδοgoth, cult μπάντα που από το 2004 μέχρι το 2007 άσκησε μεγάλη επιρροή στην underground σκηνή του Los Angeles. Σήμερα πλέον παίζοντας σόλο, η μουσική της χαρακτηρίζεται από ένα αιχμηρά λεπτό και αινιγματικό χιούμορ γεμάτο αισθησιακά λογοπαίγνια, υπονοούμενα και αιρετικές αναφορές στο μυστικισμό και αποκρυφισμό. Στο ντεμπούτο της άλμπουμ Kooze Control (2008) παίζει με ήχους από το dark wave, στο goth, τη lounge και την tropicalia, ενώ οι πιο πρόσφατες ηχογραφήσεις της εστιάζουν σε μια χαμένη περίοδο της ηλεκτρονικής funk και της χορευτικής μουσικής. Αξιοσημείωτη επίσης είναι και η διασκευή της στο κλασσικό The Walk των Cure.
~την παρασκευή το βράδυ στο bios o mark pritchard [harmonic 313] επιστρέφει στην αθήνα, με νέα δουλειά στην hyperdub. μαζί του οι beatnicks. με 5 ευρώ. εδώ είναι το κομμάτι που συμμετέχει στη συλλογή της warp κι αυτό είναι ένα exclusive κομμάτι του thomey bors [το ήμισυ των beatnicks]:
dynamic-thomey bors