Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

συμβίωση


κυκλοφορεί αυτές τις μέρες [προσεχώς, μέσα στο μήνα] το άλμπουμ των demdike stare symbiosis στο οποίο ο miles whittaker και ο sean canty συγκεντρώνουν κομμάτια από τις δύο 12ιντσες κυκλοφορίες τους [η μία δεν κυκλοφόρησε ποτέ κανονικά] και μεγαλουργούν. κατά βάση dub, αλλά με τέτοια ποικιλία από με samples που είναι αδύνατο να κατηγοριοποιήσεις το τελικό αποτέλεσμα [από νορβηγικό ντουμ μέταλ μέχρι ιρανικά, ινδικά, αφρικάνικα και τούρκικα παραδοσιακά κομμάτια, σάουντρακ των δυτικών ινδιών και φιλανδικό drone, πειραγμένο τέκνο και κλασικές χάουζ φόρμες που εδώ γίνονται αγνώριστες].
demdike ήταν το παρατσούκλι μιας από τις πιο γνωστές μάγισσες του pendle, της elizabeth southerns, ενώ ένα από τα κομμάτια του δίσκου έχει τίτλο haxan, φόρο τιμής στην ομώνυμη σουηδική ταινία του benjamin christensen απ' το 1921, μία μελέτη για τη μαγεία.
σκοτεινό αλλά καθόλου γκόθικ, πολυδουλεμένο αλλά με τίποτα άχρηστο. με δομή βασισμένη στην σεξουαλική πράξη. ξεκινάει σαν mika vainio και γίνεται ένα παραλήρημα από ''υπόκωφα'' dance killers. και μετά χαλαρώνει ξανά. εξαιρετικό.
εδώ ολόκληρο. + χαξαν νταμπ, η εκτέλεση του ep.