Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009

be alive

ενώ ο σαβιάνο καταριέται την ώρα και τη στιγμή που έγραψε το βιβλίο, η criterion μόλις ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί στο τέλος νοεμβρίου το gomorrah σε dvd και blu-ray, σε αυτή τη θαυμάσια συσκευασία. στο μεταξύ, στις 27/10 κυκλοφορεί το ''z'' του γαβρά και μια εβδομάδα πριν το wings of desire του wenders.
η masters of cinema βγάζει σε dvd το soul power με υλικό από το τριήμερο θρυλικό φεστιβάλ zair 74 που είχε οργανώσει ο hugh masekela και συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι james brown, bb king, bill withers, celia cruz, miriam makeba και άλλοι αφροαμερικάνοι αστέρες των 70s. το 12ωρο του προγράμματος μοιρασμένο σε τρεις μέρες συνδυάστηκε με τον επίσης θρυλικό αγώνα ανάμεσα στο muhammad ali και τον george foreman, το 'rumble in the jungle'.
έρχεται επίσης νέα έκδοση και για το sunrise του murnau, για τρίτη φορά μέσα σε 4 χρόνια, αυτή τη φορά και με τις δύο version της ταινίας: την αμερικάνικη της movietone και μία διαφορετική τσέχικη που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε άριστη κατάσταση. κυκλοφορεί και σε blu-ray. θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με άλλες δύο ταινίες του [die finanzen des grobherzogs και phantom] και το la tête contre les murs του georges franju [που περιμένω πιο πολύ απ' όλα].
~ποτέ δεν μ' άρεσαν, ούτε μπόρεσα να καταλάβω γιατί στο διάλο γίνεται τέτοιος χαμός με τους simian mobile disco. το temporary pleasure δεν δικαιολογεί με τίποτα τέτοιες ουρές στο slsk, το κατεβάζουν αβέρτα και μανιωδώς και είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει απ' τα αρχεία μου εδώ και μέρες. μπράβο τους όμως, αφού καταφέρνουν τον gruff rhys να πει το χειρότερο κομμάτι του ever, κάνουν τον jamie lidell ξεδιάντροπα hi-nrg [σε ένα πολύ μέτριο κομμάτι] τον chris heating των yeasayer να ακούγεται σαν τον pete burns [στο καλύτερο κομμάτι του δίσκου, το
audacity of huge, η πρώτη καλή στιγμή] και τον alexis των hot chip αγνώριστο στο bad blood, σαν τη σίντι λόπερ που πασχίζει να πιάσει χαμηλές [σε ένα επίσης πολύ ωραίο κομμάτι -η δεύτερη καλή στιγμή] τι τα ήθελαν τα υπόλοιπα 6 κομμάτια και τα κάνουν skata; η χοντρή έχει καταντήσει εκνευριστική, ακόμα χειρότερη και απ' το δίσκο των gossip, ας της το βουλώσει κάποιος... [2 στα 10, no bad τελικά].
~είναι απ' αυτούς τους μαύρους που παραείναι λευκοί και είναι καταδικασμένοι να μισήσει ο gizmo, αλλά αυτό το κομμάτι του είναι σαν ίωση...
oveous maximus-alive!