Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

κόντι τσέσναττ


είναι ίσως μία από τις πιο αδικημένες περιπτώσεις της δεκαετίας εκτός αμερικής, αλλά και στην αμερική δεν τα πήγε και πολύ καλύτερα [με μόνη εξαίρεση το ''the seed (2.0)'' που ξαναηχογράφησε με τους roots στο phrenology και ήταν τεράστια επιτυχία του mtv]. ο cody chesnutt [αυτός δεξιά με τα μούσια] ηχογράφησε στις αρχές της δεκαετίας το the headphone masterpiece σε ένα τετρακάναλο στην κρεβατοκάμαρά του -που την ονόμαζε the sonic promiseland- και το κυκλοφόρησε το 2002 σε μια εταιρία που την έλεγαν ready set go.
το άλμπουμ που είναι διπλό περιέχει 36 κομμάτια με φωνητικά που θυμίζουν terence trent d' arby [σιγά να μην τον θυμάται κανείς, αλλά αυτό θυμίζει] με διάρκεια από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι 3 λεπτά και αναφορές σε ένα σωρό πράγματα. από stevie wonder μέχρι beatles και curtis mayfield, funk των 70s και hip hop των 90s με σεξιστικούς στίχους, τρυφερές soul μπαλάντες με τη βελούδινη φωνή του marvin gaye [στο πιο βρώμικο] και ριφ στην κιθάρα που θα έκαναν περήφανο τον prince. επίσης έχει εμμονή με το σεξ και ''a dick full of blood and a wide-open heart to lean on'' και όταν τραγουδάει "bitch i'm broke" και "all I want is pussy / give me some religion / a brand new cadillac and a winning lotto ticket" ή "thank you jesus for my momma / thank you bitches for my money" δεν ξέρεις αν το εννοεί ή κάνει πλάκα.
το headphone masterpiece είναι όνομα και πράγμα και του άξιζε καλύτερη τύχη -αν και νομίζω ότι το 2002 το κατέβασε σχεδόν όλος ο κόσμος. το ζήτημα είναι πόσοι το άκουσαν...
το πρώτο cd είναι εδώ. κι εδώ το δεύτερο.