Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

the age of love [άντε πάλι]


~ο φλοίσβος άδειος. οι περαστικοί κοντοστέκονταν, κοιτούσαν φευγαλέα και συνέχιζαν τη βόλτα τους. μόνο μερικοί τουρίστες στάθηκαν για λίγα λεπτά [ως περισσότερο εκπαιδευμένοι στην τέχνη του θυρύβου -ή έτσι έδιναν την εντύπωση]. ο boy έπαιξε στην παραλία με την παιδική χαρά πάνω στο παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη, κι ο ku σε ένα διαλυμένο τροχόσπιτο-διαστημόπλοιο που μετά το τέλος της μπιενάλε θα αυτοκαταστραφεί [αν καταφέρει κι αντέξει μέχρι τότε]. δεν είχε καθόλου κόσμο, ακόμα και με ελεύθερη είσοδο ο φλοίσβος φαίνεται ότι παραπέφτει μακριά για τον αθηναίο. να δεις που σήμερα στις 5.30 το vinyl microstore θα έχει περισσότερο κόσμο και από τα δύο χθεσινοβραδινά live. μαζί.
στο μεταξύ, ο momus στο μπλογκ του γράφει τα χειρότερα για τη φετινή μπιενάλε [πήγε και πρόσεξε όλα τα στραβά. ίσως επειδή τα έβλεπε μόνο μ' ένα μάτι]. κι εδώ αυτά που γράφει για το remap.
~δεν είναι το πρώτο άλμπουμ τους, είναι όμως το πρώτο που φτιάχνουν απ' το μηδέν, και είναι απ' αυτά που θα χαλάσουν κόσμο τους επόμενους μήνες. οι sa-ra creative partners έφτιαξαν ένα απίθανο νεο-σόουλ άλμπουμ ανακατεύοντας όλα τα υβρίδια που εμφανίστηκαν τα τελευταία 10 χρόνια, την φωνή της έρικας μπαντού σε υπέροχη sweet soul, acid rock, φανκαντέλικ, και ένα beat που σε κάποιες στιγμές σε στέλνει στο διάστημα. το nuclear revolution: the age of love δεν είναι ένας καλός δίσκος, είναι ένας σπουδαίος δίσκος. είναι για το 2009 ό,τι ήταν το done by the forces of nature των jungle brothers το 1989... music for a new era.
[υπάρχει ολόκληρο πιο κάτω, στο my i-pod].
melodee n'mynor