Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

diary


~στο 166ο παράρτημα της εθνικής [τράπεζας] στα εξάρχεια τα μέτρα ασφαλείας είναι τόσο εκνευριστικά υπερβολικά, που καλύτερα να το κλείσουν για ηρεμήσουν κι αυτοί απ' το φόβο και οι πελάτες απ' την ταλαιπωρία. έτσι κι αλλιώς όσοι έχουν υποστεί τη δοκιμασία δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν, έχει κι αλλού τράπεζες. πρέπει να περιμένεις έξω στο δρόμο, να σε βάλει στη σειρά ο φύλακας και να σου επιτρέψει να μπεις μέσα [ένας-ένας], να ανοίξει την πόρτα και να μπεις σε ένα προθάλαμο, να κοιτάξεις την κάμερα για να σου σκανάρουν την κόρη του ματιού, να περιμένεις ν' ανοίξει άλλη μια πόρτα, να μπεις στην τράπεζα. εκεί χρησιμοποιείς το atm [πρέπει να είσαι πολύ απελπισμένος για να θέλεις να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο atm, το οποίο λειτουργεί μόνο ώρες καταστημάτων] ή παίρνεις αριθμό για να εξυπηρετηθείς στα ταμεία. για να βγεις πρέπει να περιμένεις να ανοίξει η πόρτα και ο άλλος φύλακας να σε βάλει στον προθάλαμο [ένας-ένας], να σε τσεκάρουν, να περιμένεις να ανοίξει η άλλη πόρτα και να βγεις στο δρόμο βρίζοντας που έχασες ένα όλόκληρο πρωί για να κάνεις μία αίτηση για διακοπή κάρτας.
~οι occasional flickers** έπαιξαν κανονικό λάιβ χθες και όχι ''ακουστικό'' [εκτός κι αν συνοδεύονται από την ορχήστρα της ερτ στις άλλες εμφανίσεις τους και στο background παίζουν electronics σαν την bjork στο royal opera house] και για μεγάλη τρίτη βράδυ ήταν ιδανικά. δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο σωστό το τάιμινγκ: ξεκίνησαν την ώρα που οι θεούσες της ζωοδόχου πηγής έφευγαν από την εσπερινή συγκεντρωση [μόλις είχαν σταματήσει να ψάλλουν το τροπάριο της κασσιανής] και κατέβαιναν χαρούμενες και γαλήνιες τη διδότου με ταγιεράκια μέχρι τον αστράγαλο και ίδιο στρογγυλό κότσο. ακριβώς ίδιο λουκ έχει κι η γιαγιά μου [82*], μόνο που ούτε φέτος κατάφερε να πάει να τις σιγοντάρει. έπεσε κι έσπασε το πόδι της [το δεξί, το αριστερό το είχε σπάσει πέρσι, λίγο πριν τη μεγάλη εβδομάδα]. χθες χειρουργήθηκε και μέχρι το βράδυ έλεγε ασυναρτησίες απ' τη νάρκωση.
~για την ακρίβεια δεν έπεσε, την έριξε η γειτόνισσα. είχε πάει επίσκεψη και καθόταν απέναντι, χτύπησε το τηλέφωνο, σηκώθηκε η γιαγιά να τρέξει, άπλωσε η γειτόνισσα το μπαστούνι [η γιαγιά είναι σίγουρη ότι το έκανε επίτηδες], σκόνταψε και το κακό έγινε, πάλι λίγο πριν τη μεγάλη εβδομάδα...
[*χρονών, **ο μπασίστας των dinosaur jr όλα τα λεφτά]
~ένα hit από το νέο εξαιρετικό [εξαιρετικο!], groovy άλμπουμ των this fluid. ακούγονται λίγο σαν out hud, λίγο σαν lcd, πάρα πολύ σαν νεοϋορκέζοι σε κέφια. αν δεν ήταν έλληνες αυτή τη στιγμή θα ήταν γεγονός στο pitchfork. λέγεται heartbreak hotel και κυκλοφορεί από την cultroad records.
disco balls-this fluid