Σάββατο, 25 Απριλίου 2009

ντάιαρι


~ο ταξιτζής που με πήρε απ’ την ερμού [όμορφη φάτσα, νεαρός, ευδιάθετος και ομιλητικός] ήταν φανερό ότι με προτίμησε από την αλλοδαπή με τις σακούλες που του ζήταγε με σπαστά ελληνικά να την πάει στην αγίου κωνσταντίνου. την προσπέρασε και ζήτησε στον πατριώτη να μπει στο ταξί [εμένα]. βιαζόμουν και μπήκα, με όσες τύψεις αυτό μπορεί να συνεπάγεται, αλλά μπρος στη βιασύνη τι είναι οι τύψεις…
μου το είπε κιόλας να το ξέρω: η μισή ντροπή δική του που δεν πήρε την ξένη, η άλλη μισή δική μου που δέχτηκα να μπω στο ταξί. τη μοιραζόμασταν. μετά μιλήσαμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ξενιτεμένος μακριά απ’ την πατρίδα [δεν σε παίρνουν τα ταξί] και μου εκμυστηρεύτηκε τι έκανε μικρός όταν τον ρωτούσε κάποιος άγνωστος προς τα πού ήταν η οδός που έψαχνε: τον έστελνε στην αντίθετη κατεύθυνση.
μετά δεν θυμάμαι πώς πήγε η συζήτηση προς τα εκεί, αλλά άρχισε να αναρωτιέται αν υπάρχει κανείς που ξεπερνάει τον πρώτο του έρωτα [υπάρχει, εξαρτάται πώς είναι ο δεύτερος] και αν μπορεί ποτέ να ξεχάσει την πρώτη γυναίκα που έκανε σεξ [μόνο με βαριάς μορφής αμνησία]. δεν ήταν έτσι ακριβώς διατυπωμένη η ερώτηση αλλά anyway, σημασία έχει ότι τον έπιασε νοσταλγία για την πρώτη του γκόμενα και σε 20 λεπτά έμαθα τα πάντα για την σεξουαλική τους ζωή: ποιο ήταν το ρεκόρ τους σε μια μέρα [11 φορές!], πώς το έκαναν [τα έκαναν όλα], πώς χώρισαν [αυτή ήταν τραγουδίστρια της όπερας, 26 χρονών, έφυγε στο παρίσι για καριέρα κι έμεινε εκεί, αυτός -20 χρονών- έφυγε στα καράβια και έμεινε μέχρι τώρα, στα 29 του], ότι η παλιά γκόμενα έμοιαζε με τη δήμητρα ματσούκα, ότι την απόδοση της τωρινής του γκόμενας τη βαθμολογούσε με 7 [στα 10] –καθόλου κακή, αν σκεφτείς τα χειρότερα. «αν άφησες μια γκόμενα που έμοιαζε με τη ματσούκα, κάνατε τρελό σεξ και ήταν και τραγουδίστρια της όπερας να σου φύγει είσαι άξιος της μοίρας σου» του είπα για να τον αποτελειώσω.
«πώς είναι δυνατό να ξέχασε 11 φορές σε μια μέρα ρε φίλε» με ρώταγε, «ξεχνιέται τέτοιο σεξ;». στο μεταξύ ανακαλύψαμε ότι είχε προσπεράσει 250 νούμερα το σημείο που έπρεπε να κατέβω στην πειραιώς, γύρισε πίσω και μετά δεν βρίσκαμε τον αριθμό, το ξαναπροσπεράσαμε, ξαναγύρισε και όταν τελικά έφτασα στο καταραμένο κτίριο το ταξίμετρο είχε γράψει 7,5 ευρώ.
με ευχαρίστησε για τις συμβουλές μου [τις ποιες;] και έφυγε παίρνοντας έναν γέρο για καστέλλα…
~απόψε στις 6 [μέχρι τις 11 το βράδυ] το vinyl microstore γιορτάζει την κυκλοφορία του φετινού cd των γιουρίων [yuria 2008] στην cantina social [λεωκορίου 6-8, ψυρρή] και κάνει πάρτι.
~απόψε επίσης ο greg haines εμφανίζεται στο kinky kong μαζί με τον βρετανό κιθαρίστα και έτερο μέλος των liondialer, danny saul. o στέλιος ρωμαλιάδης (luup) και η ελένη αδαμοπούλου (magnitophono) θα εμφανιστούν για πρώτη φορά επί σκηνής με τον νίκο αγλούπα (ottomo) στα τύμπανα. στις 9.30, με 10 ευρώ.
~στις φωτο ο γιάννης φιλιππάκης και οι τρεις foals χθες το βράδυ έξω απ' το γιόγκα μπάλα. έλειπε ο ντράμερ.
~φσσσντρκσσσσσγκντρ