Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

πουλιά


~αστεία-αστεία, το καλύτερο που μπορείς να πετύχεις στο ικέα είναι φαγώσιμα. και δεν εννοώ φυσικά τον καπνιστό σολωμό και το φιλέτο ταράνδου που είχαν φαγωθεί όλοι ότι είναι ανεπανάληπτα και "μην τυχόν και δεν τα δοκιμάσω γιατί θα χάσω" [το πακέτο με το σολωμό το είχα στο ψυγείο τέσσερις μήνες και όταν το τσέκαρα είχε λήξει πριν από τρεις. το φιλέτο ταράνδου το άνοιξα, αλλά με αηδίαζε η ιδέα ότι τρώω τάρανδο. το έριξα στις γάτες της γειτονιάς, το μύρισαν και δεν το άγγιξαν. δεν τις λένε άδικα γάτες...]. anywayz, η ουσία είναι ότι τα αγαπημένα μου είναι α) τα anna's orange thins, κάτι λεπτά τραγανά μπισκοτάκια με γεύση πορτοκάλι που είναι ιδανικά για τσάι και για καφέ [στο πακέτο γράφουν pappearkakor apelsin] και β) μια πλακέ καραμέλα βουτύρου καλυμμένη με σοκολάτα που τη λένε daim [στη συσκευασία λέει milky chocolate (42%) with a crunchy almond centre, αλλά αμύγδαλο δεν έχω πετύχει ούτε για δείγμα].
~χθες το βράδυ στο κ44 οι beatnicks [δηλ. ο thomey bors και ο petit bear] μοίρασαν 50 cd με αυτό το καταπληκτικό μιξ [το playlist υπάρχει στο pdf]. η επόμενη εμφάνισή τους είναι στο meet market [E.P.A.S.K.T στην πλάκα] από 9-11 το βράδυ. το μιξ ακούγεται δυνατά.
~εδώ είναι οι δύο συλλογές του μπούμκατ με το πιο βλακώδες όνομα που μπορεί να έχει συλλογή [άκου ''wonky''!] αλλά έχουν μαζέψει όλα τα άνθεμς του είδους και αξίζουν πραγματικά. 1 και 2.
~διαβάζω στην κυριακάτικη ελευθεροτυπία για το birdsong radio, έναν σταθμό στην αγγλία που εδώ και 14 μήνες έχει μόνο τιτιβίσματα και κελαηδίσματα πουλιών, από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και 500 χιλιάδες ακροατές, φανατικούς μάλιστα... [όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα την είδηση στο site της εφημερίδας]. χίλιες φορές ν' ακούς πουλιά να τραγουδάνε παρά σκυλιά να γαυγίζουν, το μόνο σίγουρο...
~οι φώτο είναι απ' το no found. [btw, υπάρχει μια φωτογράφος που τη λένε hasisi park. και στο ισόγειο του νέου μετρόπολις σοβαρά πουλάνε τo diy toy που τo λένε munny. σε διάφορα μεγέθη. από munny-ακια μέχρι munny-άρες].